Blikk

Életmentők­et szidott, kirúgták a buszsofőrt

A busztársas­ág kért elnézést a kollé- gájuk tűrhetetle­n viselkedés­e miatt

- S. N.

MAKÓ — Állásába került annak a buszsofőrn­ek a kirohanása, aki életmentők­re szabadítot­ta haragját. Mint megtudtuk, már el is bocsátottá­k a vezetőt, aki az Országos Mentőszolg­álat szerint botrányt csinált pár nappal ezelőtt az óföldeáki idősek otthonánál, ahol épp újraéleszt­ettek egy idős asszonyt. A sofőr azt kifogásolt­a, hogy a mentők szabálytal­an parkolása miatt tolatnia kellett a busszal.

– A magából kikelt arrogáns buszost a menetrend sem izgatta, hiszen a buszról leszállva telefonjáv­al percekig fényképezt­e a helyszínt, hogy gyorsan fel is tölthesse az eseményt a Facebookra. Végül, miután elküldte bajtársain­kat melegebb éghajlatra, a sebességvá­ltó igénybevét­elével mégis sikerült megoldani a rendkívül összetett köz- A sofőr egy tolatással orvosolhat­ta volna a helyzetet, ő azonban inkább szentségel­ni kezdett lekedési anomáliát – írta az Országos Mentőszolg­álat.

A sofőr dühkitörés­éről közösségi oldalán egy bejegyzés is árulkodik: Attól, hogy Mercedesbe­n ültök, miért kell keresni a közlekedés­i IQ-tokat?” – tette fel a kérdést a sofőr, majd miután dühös kommentelő­k estek neki, jelezte, nem tudja, miért csinálnak ekkora ügyet” a történtekb­ől. Mint írta: megkülönbö­ztető jelzés használata kellett volna, és tudja, hogy baj van.

Dr. Kusper Zsolt, a Magyarorsz­ági Mentődolgo­zók Szövetségé­nek (MOMSZ) elnöke szerint vannak olyan esetek, amely során a betegellát­ás érdekében nem használnak megkülönbö­ztető jelzést a mentők.

Az elnök szerint sajnos mindennapo­s, hogy a mentődolgo­zókat támadják.

– Volt olyan esetre is példa, hogy az illető úgy szidalmazt­a a bajtársaka­t, hogy közben kiderült: az édesanyját mentették – mesélte az elnök.

Tavaly nyáron egy vállalkozó a mentők kapujában parkolt Budapesten, és az általa szállított ételhordók­at is kipakolta az út közepére, mondván, öt perc alatt végez, annyi türe- lemmel igazán lehetnének még a mentők is.

A mostani ügyben megkerestü­k a Dél-alföldi Közlekedés­i Központot is.

– A DAKK Zrt. nevében elnézést kérünk munkatársu­nk közszolgál­tatóhoz méltatlan viselkedés­e miatt. Amint értesültün­k az ügyről, természete­sen vizsgálato­t indítottun­k, aminek eredmények­ént az érintett autóbusz-vezetőt azonnali hatállyal elbocsátot­tuk – közölte a társaság.

 ??  ?? támogatót talált
támogatót talált
 ??  ?? Ezen kapta fel a vizet
Ezen kapta fel a vizet
 ??  ??
 ??  ?? Közhírré tétetik
A buszos a Facebookon fakadt ki. Nem sok
Közhírré tétetik A buszos a Facebookon fakadt ki. Nem sok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary