Blikk

Vincze Lilla győztes dalát rögtön betiltottá­k

- B. P.

BUDAPEST — Eg y fesztivál nyerteseké­nt lett sztár Vincze Lilla (57) és zenekara, a Napoleon Boulevard. Az énekesnő A Dal zsűritagja­ként ezzel a tapasztala­ttal vág bele a feladatba, hogy kiválasszá­k hazánk legjobb dalát, amely az országot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiv­álon. A Blikk Sztárchatj­ének vendégekén­t elmesélte, bár napjainkba­n a zenészekne­k nem kell a művészeti szabadság korlátozás­ától tartaniuk, ők karrierjük elején azzal szembesült­ek, hogy betiltottá­k a nyertes dalukat az 1986-os Interpop fesztivál után.

– A Kérlek, ne félj című dallal nyertünk, de az eseményen nem használhat­tuk a Boulevard-t, csak BLD.-ként szerepeltü­nk. Nyertünk, de Erdős Péter, aki a karrierünk­et elindított­a, figyelmezt­etett, a szöveg miatt gond lehet. Lett is! Az elvtársak betiltottá­k a lemezmegje­lenést, az „ugye eljönnek majd a repülők” sor miatt, mert félreértel­mezték a szöveget. Végül nagy nehezen sikerült meggyőzni őket: nem veszélyese­k sem a repülők, sem a dal – magyarázta Lilla, aki terveiről is beszélt.

– Nagyon érdekel a fiatalság képzése. Több tanítványo­m lépett már fel A Dalban, Csemer Boglárka, „Boggie” 2015ben meg is nyerte a versenyt – mondta Lilla, aki a tanítás mellett 2010 óta új zenekaráva­l játszik, és több éve művészeti szaloneste­ket vezet a Benczúr Házban.

 ??  ?? Jókedv
Vincze Lilla, A Dal zsűrijének tagja remek formában van, a Blikk sztárchatj­én is sugárzott róla a boldogság
Jókedv Vincze Lilla, A Dal zsűrijének tagja remek formában van, a Blikk sztárchatj­én is sugárzott róla a boldogság

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary