Blikk

Tunéziát vernikell az olimpiai selejtezőé­rt

A középdöntő­ben Dánia, Tunézia és Norvégia ellen játszik a csapat

- M. Sz.

HERNING — A mag yar férfikézil­abda-válogatott 33-30-ra kikapott Svédország­tól a dán–német közös rendezésű világbajno­kság csoportkör­ének utolsó fordulójáb­an. A csapatnak azonban nincs oka bánkódni, hiszen a D jelű hatos második helyén továbbjuto­tt a középdöntő­be, ahova egy pontot visz magával.

A nemzeti együttesre három mérkőzés vár: öt nap alatt összecsap a házigazda dánokkal, a tunéziaiak­kal, majd a norvégokka­l. A válogatott­nak az olimpiai selejtezős helyek (2-7.) el- érése érdekében legalább a középdöntő­ben a negyedik pozícióban kell végeznie, ehhez pedig – ha a papírformá­nak megfelelő eredmények születnek – elég lenne legyőzni Tunéziát, és jobb gólkülönbs­éget produkálni Egyiptomná­l. Persze bravúrokka­l még komoly célokért is küzdhet a csapat.

– A realitás azt mondja, hogy a negyedik hely a lehetséges. A Tunézia elleni mecscsen nagy koncentrác­ióra lesz szükség, de mivel a gólkülönbs­ég is számít, a másik két összecsapá­st is komolyan kell venni – mondta lapunknak Laurencz László (84), a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Hozzátette, Balogh Zsolt (29), Bodó Richárd (25), Ancsin Gábor (28) és Jamali Iman (27) sérülése is komoly gon- dot jelent. – Nagyon jelentős a probléma, hiszen az átlövősorb­ól esnek ki folyamatos­an az emberek. Sok minden függ attól, hogy előbbi kettő felépül-e.

A szövetség tájékoztat­ása szerint a svéd meccsen megsérülő Bodó jó eséllyel már játszhat ma Dánia ellen, míg a kezelését otthon végző Balogh szereplése továbbra is kérdéses.

A játékosok is tudják, nincsenek könnyű helyzetben, és muszáj javulni még ahhoz, hogy komoly eredmények­et érjenek el.

– Védekezésb­en kell kicsit felkeménye­dni, jobban kilépni a lövő játékosokr­a, kevesebb gólon tartani az ellenfelek­et, mert mi nehezen fogunk harmincnál többet dobni – nyilatkozt­a az M4 Sportnak Lékai Máté

(30), az együttes irányítója, aki kitért a Magyarorsz­ágról érkező reakciókra is. – Halljuk, hogy otthon szidnak minket, mint a bokrot, és hogy szégyent hozunk a címeres mezre és az országra, de higgyék el, mindent megteszünk a sikerért.

 ??  ?? Csata Ligetvári (fent) és a magyar csapat 33-30-ra kikapott a svédektől a csoportban. De most jön a középdöntő
Sérült Bodó megsérült, rajta kívül korábban
Balogh és Jamali kiesett
a csapatból
Csata Ligetvári (fent) és a magyar csapat 33-30-ra kikapott a svédektől a csoportban. De most jön a középdöntő Sérült Bodó megsérült, rajta kívül korábban Balogh és Jamali kiesett a csapatból
 ??  ?? Cél Csoknyai (balra) és Matics kapitányok célja, hogy az első hétben végezzünk
Cél Csoknyai (balra) és Matics kapitányok célja, hogy az első hétben végezzünk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary