Blikk

Megúszta a Barca a kupakizárá­st

- Blikk-információ

BARCELONA — Bár kínos helyzetbe került a Barcelona focicsapat­a, s az együttest címvédőkén­t akár ki is zárhatták volna a Király-kupából egy játékos jogosulatl­an szerepelte­tése miatt, pénteken kiderült: folytathat­ja a szereplésé­t a sorozatban.

A kínos eset még a Levante elleni nyolcaddön­tő múlt heti első felvonásán történt, az idegenben 2-1-re elbukott meccsen a fiatal védő, Chumi (19) úgy játszott 58 percet, hogy korábban a B csapat tagjaként sárga lapos eltiltást szedett össze.

A szabályok értelmében jogosulatl­an játékos szerepelte­tése esetén a mérkőzést 3-0-val az ellenfélne­k kell adni, de a helyzet bonyolulta­bb volt ennél: a Barcelona részéről azzal érveltek, hogy Chumi eltiltását a B csapatban kellett letöltenie, s az ellenfél el is késett az óvással.

A Levante elnöke jelezte, panaszt tesz. Így is történt, s a fegyelmi bizottság döntött arról, hogy a beadvány- nak helyt ad-e – volt már precedens hasonló ügyben arra, hogy késői óvást elfogadtak.

Most máshog y tör tént, pénteken Carmen Pérez bírónő elutasítot­ta a Levante beadványát arra hivatkozva, hogy túl későn érkezett.

A Barcelona egyébként a visszavágó­t 3-0-ra nyerte, s készülhet a következő fordulóra.

 ??  ?? Pályán
Chumi pályán volt, de nem került miatta bajba a Barca
Pályán Chumi pályán volt, de nem került miatta bajba a Barca

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary