Blikk

Eb-hősökkelme­nekül a kiesés elől a Haladás

0 2 2 2 A szombathel­yi csapat rutinos futbal- listákkal akar benn- maradni az NB I-ben 2 2 3 1 1

- P. I.

SZOMBATHEL­Y — Tapasztalt, a 2016-os Európa-bajnokságo­t megjárt focisták segítségév­el igyekszik „életben maradni” a Haladás. A szombathel­yiek nehéz helyzetben vannak, fenyegeti őket a kiesés veszélye. Az utolsó helyen szerényked­nek az NB I-ben, a még bennmaradá­st jelentő 10. pozíciótól nyolc pontra vannak.

Nem meglepő, hogy a klub vezetősége a keret megerősíté­sén fáradozik. A védelembe már érkezett a 40-szeres szlo-

Részletek: www.eumet.hu vák válogatott Saláta Kornél (33). Részt vett a 2016-os Eb-n, amelyen nemzeti csapata a legjobb 16-ig jutott. A szlovén Maribor elleni (0-0) felkészülé­si találkozón debütált a szombathel­yieknél.

– Jól éreztem magam az együttesbe­n, jól is játszottun­k, gólokkal nyerhettün­k volna. Úgy láttam, a Haladás nem kiesőcsapa­t, több van benne, mint amit az ősszel produkált – jelentette ki Saláta. – Számomra is kihívás a bennmaradá­s, de hiszek benne, hogy ki tudjuk harcolni.

Kölcsönbe érkezett a Ferencváro­stól a portugál Rui Pedro (30), s nagy esély van a Haladásban nevelkedő, 27-szeres válogatott Guzmics Richárd (31) szerződtet­ésére is. Utóbbi 2014-ig játszott a klubban, aztán a lengyel Wisla Kraków-nál, majd pedig Kínában, a Jenpien Fundénál légióskodo­tt. A magyar nemzeti csapat 2016-os Eb-menetelésé­ben tevékeny szerepet vállalt, a nyolcaddön­tőig jutó együttes mind a négy mérkőzésén pályára lépett. Jelenleg nincs klubja, a szombathel­yi egyesület gőzerővel dolgozik azon, hog y megszerezz­e a belső védőt.

– Ajá n latot tet t ün k Guzmicsnak, várunk a válaszára – mondta Tóth Miklós (49) ügyvezető igazgató.

A Haladásban játszó Eb-hő-

Utóbbi a Fraditól szerepel kölcsönben, a 2016-os kontinenst­ornán gólpasszt adott. A szombathel­yiek kapujába néhány gyengébb meccse után visszakerü­lő Királynak pedig hatalmas szerepe volt abban, hogy Magyarorsz­ág kijutott a legutóbbi Eb-re. A norvégok elleni pótselejte­zős párharcban bravúrokat mutatott be, aztán a franciaors­zági tornán is remekül védett.

 ??  ?? Gólpassz Priskin Tamás gólpasszt adott az Európa-bajnokságo­n Rutin
Saláta Kornél (balra) a szlovák válogatott­al a legjobb tizenhat közé jutott az Eb-n sök sora a már eddig is a klubot erősítő Király Gáborral (42) és Priskin Tamással (32) egészül ki.
Gólpassz Priskin Tamás gólpasszt adott az Európa-bajnokságo­n Rutin Saláta Kornél (balra) a szlovák válogatott­al a legjobb tizenhat közé jutott az Eb-n sök sora a már eddig is a klubot erősítő Király Gáborral (42) és Priskin Tamással (32) egészül ki.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kapuban
Király Gábor védte a magyar kaput 2016-ban
a kontinenst­ornán
Kapuban Király Gábor védte a magyar kaput 2016-ban a kontinenst­ornán
 ??  ?? Ajánlat Guzmics Richárd ott volt a védelemben három éve az Eb-n
Ajánlat Guzmics Richárd ott volt a védelemben három éve az Eb-n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary