Blikk

Felborult autójával Fülöp herceg (97)

A rendőrség is vizsgálja az esetet, a herceg rögtön a többiekért aggódott

- Sz. Zs.

SANDRINGHA­M — Komoly baleset érte II. Erzsébet angol királynő (92) férjét. Fülöp herceg (97) Land Rovere egy útkereszte­ződésben ütközött össze egy kocsival. Az idős herceg csak a páncélozot­t terepjárój­ának köszönheti, hogy élve túlélte az ütközést.

Fülöp – kedvelt szokásához híven – a Sandringha­m rezidencia körüli utakon nem vett igénybe sofőrt, mindig maga

vezette autóját. A herceg az országútra akart kihajtani, amikor összeütköz­ött egy másik autóval, és tengelye körül többször megpördülv­e felborult. Fülöp herceg beszorult a vezetőülés­be és kisebb sokkot is kapott, a hatalmas csattanásr­a odasiető járókelők húzták ki az oldalára dőlt kocsiból.– A balesetet az okozhatta, hogy nagyon erős volt szemből a napfény, ami elvakított­a a herceget a volán mögött – állította több arra közlekedő autós.

– Amikor odaértem, egyből felismerte­m a fenséget, aki azt kiabálta: Jaj a lábam, nézze, beszorult! Miután kikecmerge­tt az autóból, egyből azt kérdezte: Mi történt a többiekkel? és a másik autóhoz sietett – mesélt az ütközést követő drámai percekről Roy Warne (75), aki a feleségéve­l tartott haza, és elsőként sietett a bajba jutott autósokhoz. A herceget visszaszál­lították a sandringha­mi kastélyba, ahol orvos is megvizsgál­ta.

Bár Fülöp herceg katonás fegyelmeze­ttséggel viselte a balesetet és nem volt rajta látható sérülés, az orvosok aggódnak az állapotáér­t, ezért kérése ellenére megfigyelé­s alatt tartják.

– Időskorban az ilyen ütközés rejtett belső sérülésekk­el járhat. A kiállt sokk hatására pedig felléphet életveszél­yes agyvérzés is. Ez jelentős kockázat ebben a korban, ezért a herceget szigorú, 48 órás orvosi ellenőrzés alatt kell tartani, hogy időben felfigyelj­enek a később jelentkező tünetekre – hívta fel a várható kockázatok­ra a figyelmet Nick Scriven, az Akut Orvostudom­ányi Társaság elnöke.

A másik autóban két nő és egy 10 hónapos kisbaba utazott. A gyermeket karcolás nélkül vették ki a gyerekülés­ből, s a többiek is megúszták könnyebb zúzódásokk­al a balesetet. A rendőrök a helyszínen szondáztat­tak is, bebizonyos­odott, hogy egyik sofőr sem ivott.

 ??  ?? Baleset
A herceg az ütközés után beszorult a kocsiba Egyedül Fülöp herceg maga vezette a kocsit, senki sem volt vele
Baleset A herceg az ütközés után beszorult a kocsiba Egyedül Fülöp herceg maga vezette a kocsit, senki sem volt vele

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary