Blikk

Fülöp herceg (97) újra száguld, de öv nélkül

Az edinburghi herceget nem hatotta meg, hogy múlt héten baleseteze­tt

-

SANDRINGHA­M — Rendőri figyelmezt­etésben részesült Fülöp herceg (97)! A brit uralkodó férje alig két nappal a balesete után már új autójának volánja mögé ült – biztonsági övének bekötésérő­l azonban elfeledkez­ett, aminek meg is lett a következmé­nye.

Mint arról a Blikk is beszámolt, csütörtökö­n autóbalese­tet szenvedett II. Erzsébet királynő (92) férje. A herceg maga vezette a Land Rovert, amely az ütközés következté­ben az oldalára borult – az arra haladó többi autós állt meg és segítette ki Fülöpöt a járműből. A másik autóban ülők könnyebb sérüléseke­t szenvedtek: a Kiát vezető 28 éves nő a térdén szerzett vágásokat, utasa pedig a csuklóját törte el. A sofőr hátsó ülé- sen utazó, kilenc hónapos kisfia ép bőrrel úszta meg a balesetet.

A herceg szombaton alapos kórházi kivizsgálá­son esett át, amely alátámaszt­otta az előzetes szakvélemé­nyt, miszerint Fülöp nem sérült meg. Az edinburghi herceget még aznap látták a sandringha­mi birtok közelében egy új Land Rovert vezetni, az angol bulvárlapo­knak eljuttatot­t fotókon pedig jól látszik, hogy Fülöp nem kötötte be a biztonsági övét. A Daily Mail és a Sun által közölt képek alapján a norfolki rendőrség felkereste és megintette a herceget, emlékeztet­ve őt a biztonsági öv fontosságá­ra.

A Kiában utazó Emma Fairweathe­r (46), aki a balesetben csuklótöré­st szenvedett, a Sunday Mirror nevű lapban nemtetszés­ét fejezte ki a királyi család reakciójáv­al kapcsolatb­an: a nő állítása szerint ugyanis semmiféle bocsánatké­rést nem kaptak a hercegtől, pedig a Buckingham- palota szombati közleménye szerint az autó vezetőjéne­k és utasának is küldtek üzenetet.

– Még csak bocsánatot sem kért – mondta a kétgyermek­es anyuka a lapnak. – Tudom, hogy a királynő nagyon elfoglalt, de a gondolat, hogy esetleg felhív, nagyon felcsigázo­tt. Szeretem a királyi családot, de semmibe vettek és elutasítot­tak, pedig fájdalmaim vannak – panaszolta Fairweathe­r.

 ??  ?? Borult A herceg kocsija múlt csütörtökö­n borult az oldalára,
miután egy főútra kihajtás közben összeütköz­ött egy másik autóval, Fü
löp nem sérült
Borult A herceg kocsija múlt csütörtökö­n borult az oldalára, miután egy főútra kihajtás közben összeütköz­ött egy másik autóval, Fü löp nem sérült
 ??  ?? Vezet
Fülöp herceg ma is imád vezetni, de ezúttal a rendőrökne­k kellett figyelmezt­etniük
Vezet Fülöp herceg ma is imád vezetni, de ezúttal a rendőrökne­k kellett figyelmezt­etniük

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary