Blikk

100 milliót váltott be a rabolt pénzből, mert félt az eurótól

A sikkasztás­sal vádolt férfi állítja, sejtelme sem volt, honnan származik a pénz

- P. Zs.

MISKOLC — Gya nút la nu l mozgatta a rábízott milliókat, anélkül, hog y sejtette volna, egy országos hírű bűntény zsákmányán­ak egy része van a kezei alatt – legalábbis ezt állítja a 2009-es pénzszállí­tó-rablás miatt elítélt D. János állítólago­s segítője, L. I. Z. (42).

Az ügyészség azzal vádolja a férfit, hogy a 650 millió forintos rablásból származó összeg részét ő váltotta át.

Az ellopott pénznek kala ndosa n a la k ult a sorsa. Bár D. János csak egyvalakit kért meg, hogy viselje gondját a tetemes summának, végül többen is belefolyta­k az ügybe. Ilyen volt Sz. T. (38) is, aki tartott attól, hogy Magyarorsz­ágon bevezethet­ik az eurót, ezért úgy döntött, hogy a pénz egy részét valutára váltja. Ebben kérte L. I. Z. segítségét, és cserébe 20 millió forintot ajánlott neki. A férfi el is fogadta az ajánlatot, majd átvette a Tarcal közelében a permetezőb­e rejtett 100 millió forintot.

– Üg y felem ártatlanna­k vallja magát az ellene felhozott vádak kapcsán. El-

– tolmácsolt­a szavait védője, dr. Weisz Linda a Blikknek.

Úgy tudjuk, L. I. Z. egy alkalommal rá is kérdezett, hog y lopott pénzről van-e szó, de nemleges választ kapott.

– Ezek alapján nem is rejtegette a pénzt, három alkalommal át váltotta azt a bankban – tette hozzá védője, aki elmondta, ügyfele szabadlábo­n védekezhet.

Mint ahogy megírtuk, D. János pénzszállí­tóként dolgozott, amikor ellopott a cégtől 650 millió forintot. Hiába szökött Thaiföldre az akció után, később és hazahozták, ahol elítélték. Öt évet töltött börtönben, négy éve szabadult, de azóta is hallgat a pénz sorsáról.

A cég azonban szerette volna tudni, hol vannak a milliók és felfogadot­t egy magánnyomo­zót.

A z üg yészség szer i nt F. Zs.E. (43) barátja volt a rablónak, eredetileg ő vállalta el a pénz örzését 150 millióért. Ő aztán szólt egy másik barátjának, Sz.T.-nek, aki 50 millióért szállt be. Miután a rabló külföldre menekült a férfiak a maradék 500 milliót, eg y harmadik társuknál műanyag hordókba rejtették és elásták.

Ezér t el lenü k k ü lönösen nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt emeltek vádat a közelmúltb­an.

 ??  ??
 ??  ?? mondása szerint nem tudta, hogy a részére átadott pénz honnan származik, és az ismerőse se árulta el neki Elhantoltá­k
A pénz őrzésével megbízotta­k az összeg egy részét a képen látható területen, Tarcal közelében süllyeszte­tték a föld alá Messze szökött D. János 2009-ben
rabolta el a 650 milliót. Thaiföldre menekült, de
hazahozták
mondása szerint nem tudta, hogy a részére átadott pénz honnan származik, és az ismerőse se árulta el neki Elhantoltá­k A pénz őrzésével megbízotta­k az összeg egy részét a képen látható területen, Tarcal közelében süllyeszte­tték a föld alá Messze szökött D. János 2009-ben rabolta el a 650 milliót. Thaiföldre menekült, de hazahozták
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary