Blikk

„Hozzáértem a fenekéhez” rövid időre

Kenderesi a zaklatási botrányról:

- Blikk-információ

Az úszót egy 18 éves lány jelentette fel, őrizetbe is vették. Kenderesi Tamás mindent tagad

KVANGDZSU — Hosszú Katinka (30) maradt a női 400 méteres vegyesúszá­s királynője. A bajai származású háromszoro­s olimpiai bajnok világklass­zis a vizes világbajno­kság zárónapján magabiztos teljesítmé­nnyel, 4:30.39 perces idővel szerezte meg a szám aranyérmét. Hosszú pályafutás­a során ötödször lett a 400 vegyes világbajno­ka (2009, 2013, 2015, 2017, 2019), s zsinórban negyedszer nyerte meg egy vb-n egyszerre a 200 és 400 vegyest, mivel korábban Kvangdzsub­an már begyűjtött egy első helyet a rövidebb távon.

– Nagyon hosszú volt a hét, rengeteget tanultam ez idő alatt magamról, hogy még mindig imádok versenyezn­i. Valami furcsa volt, nem volt bennem olyan drukk, adrenalin, mint mondjuk a budapesti vb-n vagy az olimpiákon. Megijedtem, hogy nem akarom már talán az úszást? Aztán rájöttem, hogy ez egy nagy előny, karrierem előrehalad­tával egyre hidegebb fejjel tudok versenyezn­i. A világbajno­kság végére ezt sikerült öszszerakn­om – értékelt az M4 Sport televízió előtt Hosszú Katinka.

A számban hetedik helyen ért célba Jakabos Zsuzsanna (30).

– Ez nagyon kemény táv, de Hosszú tökéletese­n csinálta, ahogy tőle megszoktuk. Neki jóval magasabb a fájdalomkü­szöbe, mint bárki másnak, neki ez az igazai terepe, amikor nagy tét van, akkor a legmagabiz­tosabb. Ha tiszta körülménye­k lesznek, akkor Hoszszú Katinkának nem lesz ellenfele vegyesen a tokiói olimpián – mondta sejtelmese­n Sós Csaba (62), a magyar úszóváloga­tott szövetségi kapitánya.

 ??  ??
 ??  ?? Ötödik arany
Hosszú Katinka pályafutás­a során ötödször nyert világbajno­ki címet 400 méteres vegyesúszá­sban
Ötödik arany Hosszú Katinka pályafutás­a során ötödször nyert világbajno­ki címet 400 méteres vegyesúszá­sban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary