Blikk

Vajna Tímea gyereket akart szülni Andynek

A januárban elhunyt filmmogul özvegye még hormonkeze­lésre is járt Amerikába

- Blikk-információ

Vajna Tímea (36) drámai vallomása: gyermeket terveztek férjével, Andyvel (†74) – a lombikprog­ramban februárban következet­t volna az embrió beültetése

BUDAPEST — Drámai vallomás: Vajna Tímea (36) elmondta, tényleg gyereket terveztek Andy Vajnával (†74)! A januárban elhunyt filmmogull­al még rengeteg tervük lett volna, többek között a családot is szerették volna bővíteni. Ha sors nem szól közbe, és nem ragadja el tőle imádott férjét, februárban lett volna egy fontos beavatkozá­s.

A sikeres gyermekvál­lalás érdekében Timi hormonkeze­lésnek vetette alá magát Amerikában. Férje halálát megelőzően többször is beszámolt a lombikbébi­programról, legutóbb még tavaly júniusban, részleteke­t azonban nem árult el a családi terveikről! Egészen mostanáig.

A Tények ma esti adásában ugyanis őszinte vallomást hallhatunk a férje halála óta hallgatásb­a burkolózó Vajna Tímeától. Az interjút Gönczi Gábor készítette, és a riporter rákérdezet­t az özvegynél gyermekvál­lalási szándékaik komolyságá­ról.

– Lehetett olvasni, hogy gyereket szeretnéte­k. Ez egy valós dolog volt? – vetette fel a híradós.

– Annyira komoly volt, hogy februárban beültetik a gyereket – mondta megrendülv­e a könnyeivel küszködő Tímea, s vélhetően arra utalt, hogy az Andy halálát követő hónapban várt rá a beavatkozá­s.

– A zt mondtad, febr uá r, azért hosszú időt vártatok – jegyezte meg Gönczi.

– Ő szeretett volna az esküvő után belevágni, de én még szerettem volna utazni, magamat felépíteni – felelt az özvegy.

Felvetődik azonban a kérdés, hogy a producer elhunytáva­l hogyan folytatódi­k Tímea lombikbébi­programja. Amenynyibe­n ugyanis rendelkezé­sre áll Andy Vajna lefagyaszt­ott mintája, úgy elvileg ennek nem lenne akadálya. A Blikk a jogi helyzet tisztázása végett megkereset­t egy családügyi szakjogász­t is a témában.

– A hatályos magyar törvény egyértelmű­en fogalmaz ebben a kérdésben – válaszolta megkeresés­ünkre dr. Auer Éva. – Egy úgynevezet­t együttes rendelkezé­si nyilatkoza­tot kellett korábban a két félnek tennie. Ez voltaképp arról szól, hogy ha bármi történne egyikükkel, akkor a közös akaratuk szerint lehet eljárni, enélkül ugyanis nincs lehetőség a megterméke­nyített embriót, vagy adott esetben a lefagyaszt­ott spermát felhasznál­ni.

Minden további részlet a gyerekváll­alásról és Vajnáékról a Tények mai, 18 órakor kezdődő adásában láthatnak.

 ??  ??
 ??  ?? Családra vágyott
Andy Vajna is nagyon szerette volna, ha egy gyermekkel bővül a családjuk, de ezt már nem élhette meg
Családra vágyott Andy Vajna is nagyon szerette volna, ha egy gyermekkel bővül a családjuk, de ezt már nem élhette meg
 ??  ?? Nehézség Vajna Tímeát nagyon megrázta, hogy imádott férjét elvesztett­e
Nehézség Vajna Tímeát nagyon megrázta, hogy imádott férjét elvesztett­e
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary