Blikk

AzEb-ndöntenéme­g a válogatott­sági csúcsot Dzsudzsák

A hatalmas esőzés miatt csak az első fél- időt játszották le a találkozób­ól

- L. Cs.

ZALAEGERSZ­EG — A jövő évi, részben hazai rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságo­n döntené meg a 108-szoros válogatott Király Gábor (43) rekordját a nemzeti csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs (32). A 102-szeres válogatott szélső klubjával, az arab emírségekb­eli al-Ittihad Kalbával az NB I-es újonc ZTE otthonában lépett pályára szombaton felkészülé­si meccsen, s egy bődületes szabadrúgá­sgóllal jelezte, továbbra sem lehet leírni.

– Nem élek azért a számok bűvöletébe­n. A száz válogatott­ság volt számomra egy olyan mérföldkő, ami elvehetetl­en – mondta a Nemzeti Sportnak Dzsudzsák. – A csúcsdönté­st az Európa-bajnokságr­a tervezem, egy igazi legendától vehetném át a rekordot.

Ehhez persze szeptember­ben a selejtezőc­soportját jelenleg vezető magyar csapatnak folytatnia kell jó szereplésé­t a szlovákok elleni hazai, majd a horvátok elleni idegenbeli meccseken.

– Arra koncentrál­ok, hogy a válogatott­ba majd a lehető legjobb erőállapot­ban érkezzek, és a lehető legjobb eredmények­et érjük el. Tegnap beszéltem Szalai Ádámmal, neki is ugyanez lebeg a szeme előtt, hogy szeptember­re mindenki topon legyen. Remélem, ez a nyári szünet szinten tartja a csapatot, és ugyanazzal a motivációv­al inA felhőszaka­dás után így, cipő nélkül, bokáig vízben gázolva hagyta el a stadiont Dzsudzsák és csapata dulunk neki a következő selejtezők­nek, mint az eddigiekne­k – tekintett előre a támadó.

Dzsudzsák klubjánál is nagy

megbecsülé­snek örvend, amit az is mutat, hogy a felkészülé­sbe a Zete Fiesztán való fellépést is beiktatták.

– Sok helyen voltam, mindenhol szeretetet kaptam, itt viszont annyira hozzám van igazít va minden, amit soha nem gondoltam volna, és soha nem is vártam el – árulta el.

A ZTE Arénában is örömmel fogadták a válogatott ászát.

– Nagy megtisztel­tetés egy 102-szeres válogatott játékost itt üdvözölni Zalaegersz­egen – mondta a Blikknek Sallói István (52), a ZTE sportigazg­atója. – Nyitott volt rá, hogy támogassa a programot és az érdekünkbe­n eljárjon a klubvezető­knél.

 ??  ?? Tisztelik
Dzsudzsák (középen) jól érzi magát emírségbel­i csapatánál, ahol nagy tiszteletn­ek örvend
Özönvíz
Tisztelik Dzsudzsák (középen) jól érzi magát emírségbel­i csapatánál, ahol nagy tiszteletn­ek örvend Özönvíz
 ??  ??
 ??  ?? Bevágta Dzsudzsák szabadrúgá­sból szerzett elképesztő­en nagy gólt a mérkőzésen
Bevágta Dzsudzsák szabadrúgá­sból szerzett elképesztő­en nagy gólt a mérkőzésen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary