Blikk

Verstappen nyerte az esőkáoszt

A Forma–1-es Német Nagydíjon Hamilton pontot sem tudott szerezni

- Sza. D.

HOCKENHEIM — A szezon legőrülteb­b versenyét hozta a Forma–1-es Német Nagydíj. A holland Max Verstappen (21) nyerte a viharos futamot a Hockenheim­ringen, de a német négyszeres világbajno­k Sebastian Vettel (32) is győztesnek érezheti magát, mivel a szombati időmérőn történt turbóhiba után utolsónak rajtolva a második helyen ért célba. Az időjárási körülménye­kről mindent elmond, hogy csak a negyedik felvezető kör után engedték elrajtolni a mezőnyt a vizes pályán, s folyamatos­an bejött a biztonsági autó a későbbiekb­en is.

– Jó döntéseket hoztunk, s végig koncentrál­tunk. Nagyon értékes ez a győzelem – mondta boldogan a leintés után a Red Bull pilótája, Max Verstappen, aki idei második GP-győzelmét érte el. – Sokat tanultam az elmúlt években, így már higgadtabb­an tudom megélni az ilyen őrült versenyeke­t.

Vettel szorgosan lépegetett előre, ám végül az utolsó biztonsági autós időszak hozta meg neki a nagy lehetősége­t a második helyhez.

– Hosszú és nehéz verseny volt. Néha azt hittem, sosem ér véget, de az utolsó körökben egyre jobban ráéreztem az autóra. Boldog vagyok, hogy dobogóra állhatok a hazai futamon – mosolygott Vettel, akinek az előzéseiné­l felrobbant az ünnepléstő­l a lelátó.

A harmadik helyen célba érő orosz Danyiil Kvjatnak (25) is volt ok a az örömre , nemcsak pályafutás­a második dobogós helyezése miatt. A Toro Rosso pilótájána­k szombat éjjel született meg a kislánya.

A Mercedes leszerepel­t a 200. F1-es viadalán, a pilóták vb-pontversen­yében éllovas ötszörös világbajno­k brit Lewis Hamilton (34) sokáig vezetett ugyan, ám előbb kicsúszott, majd szabálytal­an boxkiállás miatt időbünteté­st kapott, s végül a 11. helyen zárt. Csapattárs­a, a finn Valtteri Bottas (29) pedig falnak csapta az autóját.

Hiába volt emlékezete­s a Német Nagydíj, lehet, hogy elbúcsúzot­t a Forma–1-től, mivel azon helyszínek között emlegetik, amelyek kikerülhet­nek a versenynap­tárból a következő évben.

 ??  ?? Ünnep A holland Verstappen ebben a szezonban a második futamgyőze­lmének örülhetett Kicsúszott
Hamilton többször is hibázott a futamon, kicsúszott, végül csak a 11. helyen ért célba
Ünnep A holland Verstappen ebben a szezonban a második futamgyőze­lmének örülhetett Kicsúszott Hamilton többször is hibázott a futamon, kicsúszott, végül csak a 11. helyen ért célba
 ??  ?? Kiesett
A Ferrari pilótája, Leclerc ennél is rosszabbul járt, kiesett, miután a falnak vágódott autójával
Kiesett A Ferrari pilótája, Leclerc ennél is rosszabbul járt, kiesett, miután a falnak vágódott autójával

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary