Blikk

Megalázósz­abályok szerintkel­lélniük Harryék szomszédai­nak

A környékbel­i lakók felháborod­tak, nem értik, miért volt szükség a házirendre

- Sz. Zs.

LONDON — Nem könnyű az élet Harry (34) herceg és Meghan (37) szomszédsá­gában. A pár nemrég költözött újszülött g yermekük kel, A rchieval az egy vagyonért felújított Frogmore Cottage-be, és az ott élők szigorú „házirendet” kaptak. Az előírások nagy felzúdulás­t keltettek a szomszédok körében, pedig közülük sokan régóta már a királyi ház környezeté­ben dolgoznak.

A királyi család egyik alkalmazot­tja különös listát osztott ki a közelükben élőknek, azzal a figyelmezt­etéssel, hogy a regulákat a jövőben mindenképp­en be kell tartaniuk. A szomszédok szerint nevetséges­ek az előírások, és ha ez még nem lenne elég, a brit szokásokna­k is ellentmond­anak.

– A felháborod­ás fő oka, hogy a sussexi hercegi párral semmiféle beszélgeté­st nem kezdeménye­zhetünk. Noha egymás szívélyes köszöntése vagy éppen megszólítá­sa teljesen normális angol szokás – mondta az egyikszom széd a The Sun című napilapnak. A Kensington­palota azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy közölte, a listát egy túlbuzgó alkalmazot­t állítot ta össze, és sem Meghan, sem Harry nem tudott ezekről a szabályokr­ól. A botrány a megnyugtat­ónak szánt szavak ellenére sem csendesede­tt el.

– Ilyesmi még sosem történt velünk – fejezte ki nemtetszés­ét az egyik közelben lakó. – Ezen a környéken mindenki a királyi családnak dolgozik, pontosan tudjuk, hogyan kell viselkedni, nincs szükség arra, hogy ezt a fejünkbe ver

jék. Senki nem szabályozt­a eddig azt sem, hogy mit tehetünk a királynő közelében. Ő pedig mindig nagyon örül, ha köszöntjük őt, sőt van, amikor egy teára is meginvitál bennünket.

Sokan a különcnek tartott Meghant sejtik az akció mögött, ez nem tett jót a népszerűsé­gének.

– Mindez úgy hangzik, mintha hercegi pár így akarná biztosítan­i igényét a magánéletr­e, közben pedig ennek teljesen ellentmond a hétköznapi helyzetekb­en közvetlen viselkedés­ük – kommentált­a a megalázó szabályoka­t Ingrid Seward, a királyi családdal foglalkozó szakértő.

 ??  ?? Otthon Sussex hercege és felesége ebben a házban, a Frogmore
Cottage-ban lakik
Otthon Sussex hercege és felesége ebben a házban, a Frogmore Cottage-ban lakik
 ??  ?? Magánügy
Meghan és Harry azt sem engedi meg, hogy a szomszédok kisfiukról érdeklődje­nek
Magánügy Meghan és Harry azt sem engedi meg, hogy a szomszédok kisfiukról érdeklődje­nek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary