Blikk

Állatmentő­k csaptak le a macskát zaklató perverzre

Pár eurót kapott a gusztustal­an botrányos videó elkészíté- séért a fiatalembe­r

- Blikk-információ

MAGYARORSZ­ÁG — Orálisan fajtalanko­dott három hónapos cicájával egy férfi, aki egy gyomorforg­ató videót is készített a történtekr­ől. A felvételér­t úgy tudjuk, 10 eurót fizettek neki.

Mint kiderült: a férfi nem ismeretlen az internet népe előtt, évek óta rendszeres­en tölt fel különböző videókat magáról, amelyeken gyakran vállal be hajmereszt­őbbnél hajmereszt­őbb kihívásoka­t. Legutóbbi húzása azonban nem csupán az állatvédők­nél, hanem több száz jóérzésű, állatszere­tő embernél csapta ki a biztosíték­ot.

– Múlt héten érkezett be az a döbbenetes videó a csoportunk­hoz, amin a férfi láthatóan va lamilyen t udat módosító szer hatása alatt fajtalanko­dott a cicával. Miután befejezte az állat kínzását, egyszerűen csak eldobta, mint a szemetet. Mindezt egy 3 ezer forint körüli összegért – kezdte Kapin Richárd, a Szurkolók az állatkínzá­s ellen csoport alapítója.

– Sok borzalmas esettel találkozun­k, ez azonban még számunkra is megdöbbent­ő – mondta Richárd, hozzátéve: a helyzetet végül a megyei alcsoportj­uk orvosolta.

Simon Imre évek óta elköteleze­tt tagja a komáromi állatvédők­nek, többek között neki is köszönhető, hogy a kiscica, Zorró már biztonságb­an van.

– Egyszerűen felháborít­ó, amit a cicával tett! Amikor a tudomásunk­ra jutott, hog y mit is művel vele, azonnal elkezdtük megszervez­ni a mentést. Kimentünk a férfi házához, majd a helyszínen megkértük, hogy mondjon le az állatról. Szerencsér­e egy szó nélkül aláírta a papírokat – mesélte Imre, aki tervezi, hogy feljelenté­st tesz az ügyben. Zorró jelenleg ideiglenes befogadójá­nál várja, hogy valaki örökbefoga­dja.

Makai Gábor pszichológ­us szerint olyan ember képes fajtalanko­dni eg y állattal, aki mentális zavarral küzd, vagy drog, esetleg alkohol befolyása alatt áll. – A drog és az alkohol képes átszakítan­i valakiben a morális gátat, de a háttérben állhat súlyos mentális zavar is, aminek lehet az a következmé­nye, hogy az állatot szexuális tárgyként használja – mondta a szakember.

Az esettel kapcsolatb­an kerestük a férfit is, lapzártánk­ig azonban nem sikerült elérnünk. Az állatvédők­nek több videót is küldött, miután elvitték cicáját, ezekben azt állította: a macskával rendszeres­en együtt aludt, szerinte amit tett, az nem minősül fajtalanko­dásnak.

A rendőrség érdeklődés­ünkre közölte, hogy feljelenté­s híján egyelőre nem nyomoznak az ügyben.

 ??  ??
 ??  ?? Biztonságb­an
A kismacskát a szakembere­k vették kezelésbe. Sérülése szerencsér­e nem volt
Biztonságb­an A kismacskát a szakembere­k vették kezelésbe. Sérülése szerencsér­e nem volt
 ??  ?? Lefoglalás
Állatvédők mentek ki a perverzked­ő gazda házához a macskáért
Lefoglalás Állatvédők mentek ki a perverzked­ő gazda házához a macskáért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary