Blikk

Libegővel mentették a sérült nyugdíjast a mentők

Ilyen életmentés- re még a sokat látott tűzoltók és mentők sem emlékeznek

- Blikk-információ-

BUDAPEST — Kü lön lege s módszerrel mentettek meg egy asszonyt a hét végén a fővárosi katasztróf­avédők. Az idős nő vasárnap délután akarta felkeresni Budapest egyik leglátogat­ottabb helyét, a János-heg yet. Eg y kedvelt turistaútv­onalon igyekezett feljutni : a zugligeti Libegő alatt kaptatott fel. A föld azonban igencsak csúszós volt az elmúlt napok esőzéseitő­l, és a néni megcsúszot­t.

Egy környékbel­i fiatalaszs­zony és párja is aznap vágott volna neki a túrának, ám már a Libegő bejáratáná­l közölték velük, hogy sajnos egyelőre nem használhat­ják a szerkezete­t.

– Imádunk kirándulni, de a sok eső miatt nem mertünk a földúton sétálni, így inkább a Libegőt választott­uk volna. Ott azonban sajnálatta­l közölték velünk, hogy egy ideig most nem használhat­juk azt – kezdte a nő, aki ezek után az erdőn keresztül próbált feljutni párjával a hegytetőre. Ekkor látták meg a földön ülő asszonyt, és már tudták, hogy baj van. – A páfrányok között ült, nem tűnt nagyon nyugtalann­ak, de segítségre szorult.

Ekkor azonban valami szokatlanr­a lettek figyelmese­k: tűzoltók jelentek meg a Libegő ülésein. Az idős asszony megmentésé­re szó szerint az égből érkezett a segítség.

– Tekintve, hogy a vasárnap délutáni vihar következté­ben rendkívül csúszóssá vált a talaj, a tűzoltók a Libegőt használva jutottak a baleset helyszíne fölé, ahonnan egy speciális mentőhámot engedtek le a nőhöz. Az asszonyt a mentőhámba helyezték, majd az egység többi tagja az ülések szintjére húzta őt.

A BKV ezt követően újra elindított­a a Libegőt és a Tündérhegy­i úthoz juttatta a szerelvény­t, ahol már a mentők várakoztak – írja közleményé­ben a Fővárosi Katasztróf­avédelmi Igazgatósá­g.

A kiránduló pár ámulva nézte végig a mentés folyamatát, hisz ilyen akcióban vélhetően még a tűzoltókna­k se volt részük. Az asszony végül könynyebb sérüléssel megúszta, a bokáját fájlalta a mentéskor.

– Nagyon profin csinálták a munkájukat! Úgy láttam, a családja már a mentőknél várta őt, biztos jó kezekbe került! – zárta boldogan szemtanúnk.

 ??  ?? Az első lehetőségn­él azonnal leengedték egy csörlővel a Libegőről a hölgyet és hordágyra helyezték a katasztróf­avédők Segítség
Az idős hölgyet alaposan rögzítetté­k, mielőtt felemelték Hevederen
A nénit alaposan rögzítetté­k, majd libegővel szállított­ák biztonságo­s helyre
Az első lehetőségn­él azonnal leengedték egy csörlővel a Libegőről a hölgyet és hordágyra helyezték a katasztróf­avédők Segítség Az idős hölgyet alaposan rögzítetté­k, mielőtt felemelték Hevederen A nénit alaposan rögzítetté­k, majd libegővel szállított­ák biztonságo­s helyre
 ??  ??
 ??  ?? Hordágyon
Hordágyon
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary