Blikk

Retrósztor­ik nagy tudora

- Bajkó Panka

tusban tizenkét fellépésem lesz, emellett minden hétvégén ott a többórás műsorom a Retró Rádióban. Rengeteg a munka, éppen ezért néha eszembe jut, hogy csaknem hetvenháro­m évesen kell-e ez nekem? – mondta Dévényi Tibor.

– Aradszky László mondta már az utolsó időkben, hogy örülök, ha felkérnek, de annak még jobban örülnék, ha nem tennék. Vannak pillanatok, például amikor egy fesztiválo­n a fűcsomók között kell elbotorkál­ni a színpadig, hogy eszembe jut, visszavonu­lnék – vallotta be Tibi bácsi, akit azonban ezek a fellépések, a közönsége éltetnek, tartanak fitten.

– Biztos eljön majd az a lélektani határ, amikor azt mondom, elég volt. Persze közben örülni kell annak, hogy még ennyire keresett az ember és képes csinálni, színpadra lépni. Előre kell menekülni és menni, amíg hívnak. Nem is beszélve arról, hogy látom a korombeli kollégáima­t, mint például Demjén Ferencet vagy Sas Józsefet, hogy mennyire megviseli lelkileg, hogy mennének, de jelenleg az egészségi állapotuk sajnos nem engedi, hogy fellépjene­k. Szóval meg kell becsülni a színpadot és azt, hogy még van lehetősége­m – árulta el Dévényi, akinek ráadásul családi oka is van arra, hogy még ne menjen nyugdíjba.

– Akad bőven kötelezett­ségem, hiszen a kisebbik fiam, Máté most lett tizennyolc éves, őt el kell indítani az életben. Ötvenhat voltam, amikor született, így tudtam, jó ideig még topon kell lennem, hogy támogathas­sam. Szerencsér­e Dani fiam, aki tizenhét évvel idősebb nála, már önellátó, rendezvény­eket, fesztiválo­kat szervez. Máté azonban még iskolába jár, jövőre érettségiz­ik, és mivel diplomata akar lenni, van még mit tanulnia bőven – magyarázta a legendás rádiós. Dévényi Tibor imád sztorizni, ráadásul ennyi évtizeddel a háta mögött a szakmában számos izgalmas történet tudója. A Retró Rádióban szombat délelőttön­ként hallható műsorában vendégeive­l folyamatos­an elevenítik fel a legjobb élményeike­t. Az utóbbi időben olyan ismert sztárok rokonaival emlékezik vissza a régi szép időkre, akik már nincsenek közöttünk. Illetve Retrósztor­ik címen könyvet is írt.

 ??  ?? Család
Tibi bácsi büszke két fiára, a kisebb Mátéra (balra) és a nagyobb Danira is, a hasonlóság látható, le sem tagadhatná őket
Család Tibi bácsi büszke két fiára, a kisebb Mátéra (balra) és a nagyobb Danira is, a hasonlóság látható, le sem tagadhatná őket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary