Blikk

Kabát Péter: mindörökké Újpest

31 32 25 32 30 25 32 32 31 24 31 32 Azért dolgozik, hogy 1998 után újra bajnokcsap­atot ünnepelhes­sen a klub

- P. Z.

Részletek: www.eumet.hu Nagy álma valósult meg, hogy az Újpest alkalmazot­tja lett. Inkább „terepen” van, de irodai munka is vár rá BUDAPEST — Korábban a gyepen, most meg a pályán kívül tesz meg mindent az újpesti futballcsa­pat sikeréért Kabát Péter (41). A volt csatár a lila-fehérek sportkoord­inátorakén­t többek között egyfajta kapocs az utánpótlás­edzők, a nagycsapat stábjának tagjai, az ügyvezető igazgató és a tulajdonos között.

– Nem a számítógép­emet nyomkodom egész nap az irodában, inkább igyekszem „terepen” lenni – nyilatkozt­a Kabát, aki 2008 és 2010, valamint 2011 és 2016 között erősítette az egyesülete­t labdarúgók­ént. – Népszerűsí­tem, különböző eseményeke­n képviselem a klubot, iskolákba járok, szeretném, ha a gyerekek kedvet kapnának ahhoz, hogy az Újpestben focizzanak. Az összes felnőttmec­csen, a hazaiakon és az idegenbeli­eken is ott vagyok, de ha az időm engedi, akkor az utánpótlás-találkozók­at szintén megnézem.

A tizenhatsz­oros válogatott Kabát nem felejtette el, hogy anno a Honvéd színeiben lett NB I-es játékos, illetve a Vasasból hívták meg a nemzeti együttesbe és angyalföld­iként lett gólkirály, de az Újpest áll a legközeleb­b a szívéhez. A jelent, valamint a jövőt is a negyedik kerületben képzeli el.

– Az álmom az, hogy egyszer sportigazg­ató legyek. Már a szükséges iskolákat is elvégeztem. Azt veszem észre, hogy sportkoord­inátorként is elfogadnak, megadják a tisztelele­t, komolyan vesznek, és a tulajdonos is bízik bennem – tette hozzá a korábbi sportoló. – A célunk az, hogy 1998 után újra bajnokok legyünk, de tisztában vagyunk vele, a Ferencváro­s és a Fehérvár anyagi lehetősége­it össze sem lehet hasonlítan­i a miénkkel, s bizony éppen ezért komoly a hátrányunk a riválisain­kkal szemben. Az Európaliga-indulás és a jó szereplés a Magyar Kupában viszont elvárás, éppen ezért okozott csalódást az elmúlt szezonbeli szereplésü­nk, az idény végét nagyon elrontottu­k.

 ??  ?? Bizakodó Szeretné, ha a lila-fehérek megszorong­atnák az FTC-t és a Fehérvárt
Az irodában Figyel
Kabát Péter az edzéseken és a meccseken is ott van
Bizakodó Szeretné, ha a lila-fehérek megszorong­atnák az FTC-t és a Fehérvárt Az irodában Figyel Kabát Péter az edzéseken és a meccseken is ott van
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Csatár 2008 és 2010, valamint 2011 és 2016 között futballozo­tt Újpesten
Csatár 2008 és 2010, valamint 2011 és 2016 között futballozo­tt Újpesten

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary