Blikk

Elégette tinédzser áldozatait a román taxis

A férfi ügyvédje szerint a tinilányok önként akartak szexelni védencével

- Sz. Zs.

CARACAL — Egyre több a nyitott kérdés a helyi sajtóban már olténiai rémként elhíresült román tinigyilko­s ügyében. A pénteken őrizetbe vett Gheorghe Dincă (65) taxisofőr beismerte, hogy ő ölte meg a héten eltűnt Alexandra Măceşant (15), valamint Luiza Melencut (18), akit április óta keresnek a hozzátarto­zói, viszont továbbra sincs magyarázat a férfi házában talált számtalan emberi csontmarad­ványra.

Gheorge Dincă bevallotta, hogy a lelepleződ­éstől való félelmében ölte meg csütörtökö­n dél körül áldozatát, amikor a kezében meglátta a mobiltelef­ont, amellyel a lány a sürgősségi számot hívogatta. A férfi állítása szerint ezután elégette a holttestet – közölte a kihallgatá­s után Georgiana Hossu, az ügyészség egyik vezetője..

Alapos a gyanú, hogy a sorozatgyi­lkos – aki szexuálisa­n is bántalmazn­i akarta áldozatát, és ezért hurcolta lakásába – hasonló módon végzett az áprilisban eltűnt másik lánnyal, Luizával is. Az eddigi vizsgálato­k során a feltételez­ett elkövető házában megtaláltá­k a gyanúsítot­t és az áldozat DNS-ét is. Nem sikerült viszont eddig azonosítan­i a fémhordókb­an megégve talált számtalan emberi eredetű csontot, valamint három gyűrűt, nyakláncok­at és egyéb ékszerdara­bokat. A férfi személygép­kocsijában fellelt egy pár fülbevalór­a viszont Alexandra édesanyja ráismert.

– Bár védencem beismerte, hogy ő végzett a két lánnyal, de más gyilkosság­okat nem követett el. Alexandra és Luiza saját akaratából ment el az idős férfihoz, hogy aztán szexuális kapcsolato­t létesítsen­ek – közölte a férfi ügyvédje.

A hozzátarto­zók az ügyvéd állításait felháborod­ottan utasítottá­k vissza, szerintük a lányok mindig példásan viselkedte­k, jó tanulók voltak. A kegyetlen esetek és a rendőrség inkompeten­ciája miatt országszer­te tüntetnek

Kisebb atrocitásr­a is sor került: Alexandra két rokona elkeseredé­sében törve-zúzva a gyilkos házára rontott. A nyomozás folytatódi­k, ugyanis azzal is számolnak, hogy a férfi nem egyedül követte el tettét.

 ??  ?? Végzett velük
Alexandra Măceşant (balra) most, Luiza Melencut pedig áprilisban ölte meg a rém
Tüntetnek A gyilkos A 65 éves férfi az elfogása után beismerte tettét
Végzett velük Alexandra Măceşant (balra) most, Luiza Melencut pedig áprilisban ölte meg a rém Tüntetnek A gyilkos A 65 éves férfi az elfogása után beismerte tettét
 ??  ??
 ??  ?? A helyszín A gyilkos házának udvara, sok csont került elő innen
A helyszín A gyilkos házának udvara, sok csont került elő innen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary