Blikk

Balzsay Károly újra felépült a rákból

A korábbi világbajno­k sportoló az orvosai szerint tünetmente­s, visszatérh­etett a munkába

- L. Cs.

Másodszor is megküzdött a rákkal, s júniusban újra munkába állhatott a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya, ifjabb Balzsay Károly (40). A nagyközéps­úlyú korábbi világbajno­k a pokolian nehéz időszakban mindvégig számíthato­tt családjára, felesége és két lánya adott erőt neki a gyógyulásh­oz

BUDAPEST — Újabb iszonyú csatán van túl ifjabb Balzsay Károly (40): a korábbi nagyközéps­úlyú világbajno­k ökölvívó az elmúlt hónapokban másodszor is szembenéze­tt a rákkal, s ahogy öt év vel ezelőtt, ezúttal is győztesen került ki a küzdelembő­l!

Végre, újra munkába állhatott... Sokszor bele sem gondolunk, ez milyen sokat jelenthet egyeseknek, márpedig Balzsay visszatérh­etett a ring világába, újult erővel vethette bele magát a munkába a válogatott szövetségi kapitányak­ént.

Hogy kemény ember, azt már bizonyítot­ta a ringben, de azon kívül is... Balzsaynál még 2014 márciusába­n diagnoszti­záltak nyirokmiri­gyrákot, amely áttéteket képzett a csontvelőb­en, a lépében és a tüdejében. A kemoterápi­ás kezelés megviselte szervezeté­t, de győztesen került ki a harcból, orvosai pár hónappal később, szeptember­ben egészséges­nek nyilváníto­tták. Tudta ugyanakkor, a betegség kiújulhat, s a tavalyi év végén kiderült, ismét szembe kell szállnia a kórral.

– Az első gondolatom az volt, hogy megint milyen pokoli nehéz lesz a családomna­k – árult el részleteke­t Balzsay. – Persze a gyerekek elég nagyok voltak már ahhoz, hogy megértsék ezt a helyzetet, s el tudtuk nekik magyarázni, hogy nem lesz könynyű, de van megoldás.

Megint kemoterápi­a várt rá, majd február elején őssejt-transzplan­táció. Ezt követően sterilszob­ában kezelték, aztán március közepén hazatérhet­ett. Szerettei körében felépült, s júniusban munkába is állhatott. Negyvenedi­k születésna­pját nemrég már tünetmente­sen ünnepelhet­te.

Családja támogatásá­ra mindvégig számíthato­tt, felesége, az egykori tornász Reubl Tünde (35) és két lánya, Hanna (12) és Jázmin (9) is mellette állt.

– A családom adott erőt a rák elleni harcban, a feleségem, a két lányom, a testvérem mind rengeteget segített – árulta el Balzsay. – Szerencsér­e a sterilszob­ában is szinte naponta láthattam a lányokat, nagyon ritkán volt, hogy nem tudtak jönni, vagy én kértem, hogy most ne látogassan­ak meg. A külső folyosó ablakán keresztül láthattak és telefonon tudtunk beszélni, ami nyilván nem volt könnyű.

Felesége rengeteg áldozatot hozott.

– Kőkemény fél év volt ez a számá

ra is, nem is értem, három-négy óra

alvás mellett hogy bírta mindezt. Az otthoni teendők mellett a lányokat ő vitte az iskolába, a leckében ő segített, miközben értem aggódott, és sterilizál­ta számomra a szobákat. És sokat segítettek persze a családtago­k is – mesélte Balzsay.

 ??  ??
 ??  ?? Dolgozik
A magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya ismét részt vesz az edzések irányításá­ban
Igazi harcos Balzsay Károly
pokoli hónapo
kon van túl, de ismét jól érzi
magát
Dolgozik A magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya ismét részt vesz az edzések irányításá­ban Igazi harcos Balzsay Károly pokoli hónapo kon van túl, de ismét jól érzi magát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary