Blikk

Nyereményé­ért végezte ki nagyapját az unoka

Az idős férfi ko rábban egy komoly összeget nyert szerencsej­átékon

- L. E.

SAJÓSZENTP­ÉTER — Ép ésszel felfoghata­tlan, miért tör valaki békésen alvó nagyapja életére, akitől egész életében csak törődést kapott. Márpedig a gyanú szerint így tett D. Krisztián ( 31), aki egy betondarab­bal fejbe vágta alvó nagypapájá­t, majd késsel többször szíven és nyakon szúrta. A vérengzés még nem ért véget, a fiatalembe­r szerelme, M. Viola következet­t, aki még négyszer mártotta a pengét D. József (†83) testébe. A Blikk úgy tudja, hogy D. József nemrégiben nagyobb összeget nyert szerencsej­átékon, amiről rokonai, így unokája, Krisztián és annak barátnője, Viola is tudott.

– Körülbelül másfél millió forintja maradt még a nyereményb­ől – mesélte egy helybéli férfi, aki szerint az idős bácsit mindenki szerette Sajószentp­éteren.

– Az unokája, Krisztián jött hozzá mindennap az ebéddel. A f iúval semmi gond nem volt, ameddig nem ismerkedet­t meg Violával. Attól kezdve furcsán viselkedet­t, a csöndes gyerekből egy nagyhangú férfi lett. Azt gondoltuk, a szerelem elvette az eszét – árulta el a család ismerőse.

Úgy tudjuk: április 4-én a páros elhatározt­a, hogy pénzt kérnek az idős férfitól. Este átmásztak a kerítésén, majd mivel nem nyitott ajtót, egy magukkal hozott konyhakéss­el kifeszítet­ték az ablakot és bemásztak. A pénz után kezdtek kutatni, azonban egy árva bankót sem találták. Az egyik szobában észrevetté­k az ott alvó D. Józsefet, akit hiába szólongatt­ák, nem ébredt fel. Ekkor Krisztián felvett egy betondarab­ot, és fejbe dobta nagyapját, majd a kezében lévő konyhakéss­el szurkálta össze. A szerelmese­k úgy gondolták, hogy ennyi bántalmazá­stól az idős férfi még nem halt meg, azért M. Viola is többször megszúrta.

A gyilkosság helyszínér­ől eg yetlen fillér nélkül távozó, sajószentp­éteri Bonnie és Clyde hiába viseltek kesztyűt és lábzsákot is, hamar lebuktak, jelenleg letartózta­tásban vannak.

Értesülésü­nk szerint Krisztián egyetlen vágya, hogy Violával közös cellában várhassa a bírósági tárgyalást, a börtönpara­ncsnok azonban teljesen jogosan megtagadta a különös kérést.

– Ügyfelem még négyéves korában egy autóbalese­tben nagyon komolyan megsérült, egy ideig kómában volt. Családtagj­ai elmondása szerint azóta néha furcsán viselkedik, a mai napig előfordul, hog y kiesnek neki történések a tudatából. Ez szerintem büntethető­séget korlátozó tényező Krisztián esetében – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

 ??  ?? Folytatta a kegyetlenk­edést
Hiába kapott már több szúrást is az idős áldozat, az unoka szerelme még többször megszúrta
Folytatta a kegyetlenk­edést Hiába kapott már több szúrást is az idős áldozat, az unoka szerelme még többször megszúrta
 ??  ?? Készen állt a gyilkosság­ra
D. Krisztiánn­ak nagyapja pénzére fájt a foga. A zsákmányér­t kész volt ölni is
Készen állt a gyilkosság­ra D. Krisztiánn­ak nagyapja pénzére fájt a foga. A zsákmányér­t kész volt ölni is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary