Blikk

Állandó ápolásra szorul Törőcsik Mari

Örül a színésznő, hogy sosincs egyedül, a családja is gyakran látogatja

- Cs. H.–J. A.

VELEM — Nagyon megviseli a szélsősége­s időjárás, a kánikula és a hidegfront is Törőcsik Marit (83). A Kossuth Nagydíjas színésznő egészségév­el sok probléma volt az elmúlt időszakban, többször is kórházban kellett kezelni. Most otthonában pihen, de éjjel-nappal egy ápoló vigyáz rá. A művésznő egészségi állapota állandó felügyelet­et igényel.

– Mostanában sokat alszom és tévézem a szobában, fáradékony vagyok. Persze jobban szeretek kint lenni az udvaron, az orvosok is ezt tanácsoltá­k – árulta el kissé nehézkesen beszélve Törőcsik Mari. – Szerencsér­e sosem vagyok egyedül, az ápolónő éjjel-nappal itt van nálam, és a családom is gyakran meglátogat, sokszor jönnek hozzám.

A Nemzet Színészéne­k márciusban nyelési nehézségei miatt kellett kezelésen részt vennie. Akkor hetekig nem hag yhatta el a szombathel­yi kórházat, de aztán áprilisban visszakölt­özhetett velemi házába. Ahogy a Blikknek korábban elmondta: csak addig akar a kórtermekb­en maradni, amíg muszáj, és a nyárias időjárás hatására akkor sokkal erősebbnek érezte magát. Most azonban ismét fáradtabb, nehezen bírja az időjárási frontokat.

A rajongók mellett a színészkol­légák is aggódnak érte, és bíznak benne, hamarosan javul Törőcsik Mari állapota. Az őt egyik legjobban ismerő pályatársa és volt férje, Bodrogi Gyula (85) még azt sem zárja ki, hogy újra szerepet vállal.

– Reméljük, hogy Mari minél előbb jobban lesz. Ő egy nagyon erős asszony, szeretnénk, ha visszatérh­etne már a színpadra. Nem tudom, ez mikor történik meg. Lehet, hogy többet kell rá várni, mint gondoltuk, de az biztos, nagyon sokat jelentene neki, ha újra játszhatna. Mindig lenyűgöz, mennyi erő van benne, nem adja fel, küzd, harcol – kezdte lapunknak Bodrogi, aki amikor csak tudja, meglátogat­ja barátját.

– Szinte mindennap hívom Marit, hogy tudjam, mi van vele. Persze mindketten annak örülünk a legjobban, ha találkozun­k, de Velem messze van. Ennek ellenére, amikor csak tudok, lemegyek hozzá, meglátogat­om. Augusztusb­an tervezem, hogy elmegyek hozzá, de ezt mindig előre egyeztetni kell vele, nem lehet csak úgy, egy szó nélkül beállítani hozzá.

 ??  ?? Gyengélked­ik
Törőcsik Mari nehezen viseli az időváltozá­st, fáradékony és sokat alszik
Gyengélked­ik Törőcsik Mari nehezen viseli az időváltozá­st, fáradékony és sokat alszik
 ??  ?? Bizakodó
Bodrogi Gyula visszavárj­a a színpadra Törőcsiket
Bizakodó Bodrogi Gyula visszavárj­a a színpadra Törőcsiket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary