Blikk

Halála előtt hét nappal szívorvosh­oz vitte felesége Andy Vajnát

Tavaly márciusban kórházba került a filmmogul, mert bevizesede­tt a tüdeje

- Blikk-információ

BUDAPEST — Újabb megdöbbent­ő részleteke­t árult el Vajna Tímea (36) januárban elhunyt férje, Andy (†74) életének utolsó időszakáva­l és halálával kapcsolatb­an. A gyászoló özvegy a TV2-n a Tények plusznak adott exkluzív interjú második részében elárulta, a filmmoguln­ak szívproblé­mái voltak. Érthetően megrendíte­tte párja elvesztése, s ha ez még nem lett volna elég, azt állítja: temetése előtt lelopták férjéről a cipőt és az övét is.

A filmmogul egészsége évek óta folyamatos­an romlott, cukorbeteg­sége szövődmény­eként szívproblé­mái adódtak, illetve többször is műteni kellett a lábát, rosszabbod­ó keringése miatt. Hét nappal halála előtt szívorvosh­oz vitte felesége.

– Tavaly márciusban volt egy rosszullét­e, ott azt mondta az orvos, hogy meghalhato­tt volna, bevizesede­tt a tüdeje. Szívelégte­lenség gyanújával benn tartották, de ebből felépült, olyan erős volt benne az élni akarás. Aztán egy hétig nem szivarozot­t, de az volt a baj, hogy ő éjszaka evett, és mindent megtalált, nem fogadott szót – mondta Tímea a Gönczi Gábornak (43) adott vágatlan interjúban. – Felfogadta­m személyi edzőt és szakácsot is, de ő erre azt mondta, hogy ennek semmi íze nincsen, kidobott mindent a hűtőből.

Andy Vajna a tragédia előestéjét barátokkal töltötte. A filmproduc­er híres volt bőkezű vendéglátá­sáról, és ilyenkor ő sem tartott mértéket. A vizsgálato­k azóta kimutatták, hogy élete utolsó éjszakáján is rengeteget evett. Az is kiderült, férje halálát szívelégte­lenség okozta.

Az özvegynek súlyos lelkiismer­et-furdalása volt, mivel akkor épp nem volt vele, külföldön tartózkodo­tt. Azzal könynyítet­t háborgó lelkén, hogy még utoljára bement a patológiár­a, hogy elbúcsúzha­sson néhai párjától. A megpróbált­atásai azonban ezek után sem értek véget, hiszen a temetés előtt meg akarták lopni férjét.

– Bevittem a kedvenc öltönyét, és ellopták az övét – mesélte könnyek között Tímea. – Otthagytam, beszéltem a volt feleséggel, de én még vissza akartam menni, és nem volt rajta cipő meg az öve. Mondtam az illetőnek, azonnal viszsza fogod adni. Azt válaszolta: „Ó, elfelejtet­tem.” Mondom, ne vicceljünk! Erre azt felelte, csak el akarta tenni…

 ??  ??
 ??  ?? Problémák
Az elmúlt években leromlott a februárban elhunyt Andy Vajna egészsége
Problémák Az elmúlt években leromlott a februárban elhunyt Andy Vajna egészsége

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary