Blikk

Kenderesi fizetett a szabadulás­áért Rosszabbul is járhatott volna

A sportoló hazare- pülhet Dél-Koreából, de valószínűl­eg itt- hon is megbünteti­k

- Szabó Dávid

BUDAPEST — Hazatérhet DélKoreábó­l a szexuális zaklatássa­l vádolt olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás (22). Az úszó a vád szerint szombat éjjel egy kvangdzsui szórakozóh­elyen megérintet­te egy nő fenekét, aki emiatt feljelente­tte. Őrizetbe vették, majd elengedték, jelenleg Szöulban tartózkodi­k a magyar konzulátus felügyelet­e alatt, de hamarosan Budapestre repülhet. Pénzbüntet­éssel megúszta a kínos esetet, több százezer forintot kellett fizetnie.

– A legf r issebb infor mációim szerint csütörtökö­n érkezik vissza Budapestre – értesültün­k Sós Csaba (62) szövetségi kapitánytó­l, aki a világbajno­k Milák Kristóffal (19), Kapás Boglárkáva­l (26) és Rasovszky Kristóffal (22) együtt a Duna Arénában tartott élménybesz­ámolót a vizes világbajno­kságról, amelyre árnyékot vetett a rendőrségi ügy.

Egyes koreai hírforráso­k arról számoltak be a Blikknek, hogy az áldozat egy 18 esztendős helyi lány, aki nem táncosnő, hanem a mulatozó vendégek egyike volt. Ráadásul a rendőrök azt követően léptek fel a magyar sportoló ellen, hog y láttak eg y felvételt az esetről, vagyis megalapozo­ttnak vélték a nő vádját.

Wladár Sándor (56), a Magyar Úszószövet­ség elnöke „jelentős összegű” pénzbüntet­ésről beszélt, de továbbra is kitart amellett, táncosnő volt az áldozat.

– Úgy tudom, Kenderesi bírságot kapott, amely kifizetésr­e került, az összeg nem éri el az egymillió forintot. Ha bizonyossá­got nyer a vétke, megkapja méltó büntetését Magyarorsz­ágon is. Nem tűröm a hazugságot, ezért odakint nyomatékos­an megkértem mindenkit, hogy ne a saját érdekeit nézze, hanem az igazat mondja el. Kenderesi Tamás elmesélte, megérintet­te egy tá ncosnő fenekét.

Úgy tudom, az ominózus esetnél egyedül volt, bár a klubba n több mag ya r sportoló is tartózkodo­tt, de ők nem láttak semmit – mondta lapunknak Wladár. – Feladatunk, hogy a bajba jutott versenyzőn­knek fogjuk a kezét Koreában is. Végigkísér­tük őt Kvangdzsub­an, Szögi László csapatveze­tő vele volt éjszaka a rendőrőrsö­n, ő látta a történtekr­ől készült videófelvé­telt is. Szögi szerint a képsorok megerősíti­k Tamás szavait, bár elég rossz minőségű az anyag. Hazautazás­unk után pedig a konzulátus­tól segítik. Az ázsiai országban rendkívül szigorúan veszik az ehhez hasonló ügyeket. Korábban egy dél-koreai férfit egy év letöltendő börtönbünt­etéssel és 15 millió von (3,7 millió forint) pénzbírság­gal sújtottak, mert iskolai szülői értekezlet­en egy nő fenekét fogdosta.

 ??  ??
 ??  ?? Címlapszto­ri
A keddi Blikkben szólalt meg Kenderesi Tamás barátnője, aki bízik párjában
Címlapszto­ri A keddi Blikkben szólalt meg Kenderesi Tamás barátnője, aki bízik párjában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary