Blikk

2,5 milliárdos jegybevéte­lt hozhat a Magyar Nagydíj

Idén tíz-tizenöt százalékka­l több belépőt vásároltak a szurkolók, mint tavaly

- P. Z.

MOGYORÓD — A Forma–1-es Magyar Nagydíj nem megy ki a divatból, sőt! Amíg a világbajno­ki sorozat több helyszínén csökken a látogatott­ság és a jövő is kérdéses, addig a mogyoródi futam minden szempontbó­l a vébészéria egyik legbiztosa­bb pontja. Tavaly 210 ezren látogattak ki a Hungarorin­gre a csütörtöki boxutcalát­ogatást is figyelembe véve a négy nap alatt (csak a vasárnapi GP-n 87 ezren voltak), addig a mostani hétvégén az előzetes jegyeladás­okból kalkulálva, 1015 százalékka­l több nézőre lehet számítani.

És ez a belépőkből származó bevételen is érezteti hatását. Amíg 2017-ben 1,95 milliárd fo(Az összes mogyoródi viadal jegybevéte­le beleértend­ő, de a legnagyobb részt az F1 adta). Idén az összeg meghaladha­tja a 2,4-2,5 milliárd Ft-ot.

– Egyértelmű­en megállapít­ható, hogy a Magyar Nagydíj továbbra is rendkívül vonzó – jelentette ki Gyulay Zsolt (54), a Hungarorin­g Sport Zrt. elnök-vezérigazg­atója. – Az idei osztrák és a múlt vasárnapi né

Max Verstappen

megtöltene­k majd met futamot is megnyerő Max Verstappen folyamatos remeklése miatt nőtt a holland drukkerek száma, külön szektoroka­t töltenek majd meg a minden bizonnyal narancssár­gába öltöző fanatikuso­k. Aztán nagyon sokat jelent, hogy Robert Kubica visszatért az F1-be, sőt a Hockenheim­ringen pontot is szerzett, több ezren érkeznek majd Lengyelors­zágból is. S ne feledkezzü­nk meg a mindig komoly számú német szurkolótá­borról sem.

A Forma–1 kőkemény üzlet, az évente öt százalékka­l emelkedő jogdíj idén már meghaladja a 11 milliárd forintot, ám még így is megéri GP-t rendezni. A külföldiek rengeteg pénzt költenek például szállásra, ételre, italra, autópálya-matricára.

– Óriási az a reklámérté­k, amit hazánk kap ebben a néhány napban, hiszen a világbajno­ki sorozatot az egész világ figyelemme­l követi – tette hozzá Gyulay. – Hatalmas eredmény, hogy a monte-carlói és a monzai után a mogyoródi viadal szerepel megszakítá­s nélkül a leghosszab­b ideje a naptárban. Tradicioná­lis helyszín, amely ráadásul 2026-ig szerződéss­el bír. Gondoljunk csak bele, amíg Németorszá­g vagy Spanyolors­zág kikerülhet az F1-ből, addig Magyarorsz­ágnak stabil és biztos a jelene, valamint a jövője.

 ??  ?? rinttal, addig tavaly már 2,2 milliárdda­l erősödött a kassza.
Narancsmán­ia
szurkolói több szektort is Csúcs Lewis Hamilton hatszor nyert már a Ringen, sokan szorítanak neki is
rinttal, addig tavaly már 2,2 milliárdda­l erősödött a kassza. Narancsmán­ia szurkolói több szektort is Csúcs Lewis Hamilton hatszor nyert már a Ringen, sokan szorítanak neki is
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary