Blikk

Mosolyogva búcsúzott Kovács Zsuzsa (†74)

Az Operettszí­nház tagja pénteken, hosszan tartó beteg- ség után hunyt el

- Sch. Zs.

Megnehezít­ette életének utolsó hónapjait, de végtelen báját nem vette el Kovács Zsuzsa (†74) gyógyíthat­atlan betegsége. A színésznő két exférje, fia és kollégái is érzelmesen emlékeztek meg a mindig mosolygó, legendásan kedves művészről

BUDAPEST — Nehezen dolgozzák fel rokonai és kollégái Kovács Zsuzsa (†74) halálát. A Jászai Mari-díjas művésznő fél éve elesett, a combnyaktö­résből felépült, ám évek óta tartó betegsége gyóg y ít hat at la n volt. Péntek reggel, néhány nappal közelgő születésna­pja előtt, otthonában hunyt el. Kovács Zsuzsa fiatalon került az Operettszí­nházba, kitűnően énekelt és táncolt, szépsége, kedvessége legendássá vált. Magánélete viszont nem alakult jól, két házassága is válással ért véget.

A művésznő első férje Szörényi Levente (74) volt. Bár nagy szerelem volt az övék, válással végződött.

Fiuk még nem volt tizenegy éves, amikor elváltak. Nem tartották a kapcsolato­t egymással, csak nagy ritkán karácsonyk­or találkozta­k a családi ünnepen, de a szintén zenei pályára lépett Örs örökre összekötöt­te őket.

– Bár régen elváltunk, neki köszönhete­m a fiamat, akire nagyon büszke vag yok – mondta a Blikknek Szörényi.

Fia, Örs mesélt édesanyja utolsó hónapjairó­l. – Nagy szerencse, hogy édesanyám az utolsó pillanatba­n is otthonában, a megszokott környezeté­ben tudott élni – kezdte a Blikknek a művésznő fia, Szörényi Örs (48).

– C ombny a k tö - réséből teljesen felgyógyul­t, talpra állt, nem volt ágyban fekvő beteg és nem volt fájdalma sem. Nek ün k volt lel k i leg nehéz látni az egyre romló állapotát életének utolsó időszakába­n, de ő semmit nem érzékelt az évek óta tartó betegségéb­ől. Úgy tűnt, édesanyám csupán fáradéko - nyabb, de a maga kis zárt világában ugyanolyan jókedvű és boldog volt, mint régen. A feleségemm­el annyit látogattuk őt, amennyit csak lehet, soha nem volt egyedül, egy ápolónő éjjel-nappal vigyázott rá – mondta a Blikknek Szörényi, aki édesanyja halála után azonnal felvette a kapcsolato­t az Operettszí­nházzal. Kovács Zsuzsát a teátrum saját halottjána­k tekinti.

– Természete­sen a koronavíru­s-korlátozás­ok miatt nem tudom, hogyan és mikor lesz édesanyám végső ny ugalomba he lyezé - se, de az biztos, hogy amint lehetőség adódik rá, készítünk valamilyen sokak számára elérhető búcsúztató­t.

A színésznő második férjével, Böröndi Tamással (65) szakításuk után is szoros kapcsolatb­an maradt.

– Noha hét év után elváltunk, a legjobb barátok maradtunk. Három héttel ezelőtt telefonon beszéltünk, még nagyokat nevettünk. A legjobb barátom volt, nagyon fog hiányozni. A betegsége sem tudta elvenni azt a végtelen báját, amivel megajándék­ozta a világot – mondta Böröndi Tamás.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Anya és fia
Kovács Zsuzsának első házasságáb­ól, Szörényi Leventétől (kis kép) született gyermeke, Szörényi Örs zenész
Anya és fia Kovács Zsuzsának első házasságáb­ól, Szörényi Leventétől (kis kép) született gyermeke, Szörényi Örs zenész
 ??  ?? Boldogság
A színésznőv­el kapcsolatb­an mindenki a kedvességé­t és állandó mosolygásá­t emelte ki
Boldogság A színésznőv­el kapcsolatb­an mindenki a kedvességé­t és állandó mosolygásá­t emelte ki
 ??  ?? Kapcsolat Második férjével, Böröndi Tamással barátok maradtak
Kapcsolat Második férjével, Böröndi Tamással barátok maradtak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary