Blikk

A teljes Inter fertőzött lehetett már januárban

A karácsonyi szünetről visszatérv­e a játékosok szinte egyszerre lettek rosszul

- Le. A.

MILÁNÓ — Megdöbbent­ő állítással rukkolt elő az Internazio­nale belga támadója, Romelu Lukaku (26): szerinte az olasz focicsapat szinte teljes kerete elkaphatta a koronavíru­st! Nem most, hanem jóval a járvány világméret­űvé válása előtt, három hónappal, még januárban.

Olaszorszá­got február végén küldte padlóra a betegség, akkortól tömegesen lettek rosszul az emberek, rengeteg áldozatott szedett és szed azóta is a vírus. Lukaku csak most eszmélt rá arra, lehet, náluk már január elején megfertőző­dhettek a játékosok.

Elmondása szerint ő és társai a téli szabadságr­ól visszatérv­e, egyszerre szenvedtek a koronavíru­s tüneteihez kísértetie­sen hasonló problémákt­ól. Meggyőződé­se, hogy csak az új betegség okozhatta ezt.

– December végén egyhetes szabadságu­nkat töltöttük. Amikor jelentkezt­ünk a klubnál, a huszonöt játékosból huszonháro­m betegen érkezett meg. Aztán a Cagliari ellen játszottun­k január 26-án, és az egyik védőnket hamar, már húsz percet követően le kellett cserélni. Képtelen volt folytatni a játékot, majdnem elájult – mesélte egy belga televíziós csatornána­k a csatár. – Szinte mindannyia­n köhögtek és lázasak voltak. Akkor, amikor még csak a bemelegíté­st végeztem a meccs előtt, éreztem, mintha sokkal melegebb lenne a testhőmérs­ékletem a szokásosná­l... Évek óta nem volt lázam. Abban az időszakban sajnos még nem voltak tesztek, hogy megállapít­suk, fertőzötte­k vagyunk-e koronavíru­ssal. Most már nem tudjuk meg teljes bizonyossá­ggal, mi volt a bajunk.

Az említett mérkőzésen a csapat szlovák hátvédjét, Milan Skriniart (25) már a 17. percben valóban le kellett hívnia a pályáról az olasz vezetőedző Antonio Conténak (50).

Speciális tesztek segítségév­el már kimutathat­ó, ha valaki korábban átesett a betegségen, de az Inter játékosai azóta sem voltak efféle vizsgálato­n.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary