Blikk

Elbukhatja bulisziget­ét a brit milliárdos

A világ egyik leggazdaga­bb emberének szigete a sztárok kedvenc üdülőhelye

- L. M.

ROAD TOWN – Elveszíthe­ti trópusi partiszige­tét Richard Branson (69) angol milliárdos! A Virgin birodalom alapítóját, aki 4 milliárd fontra (1614,5 milliárd forintra) becsült vagyonával a világ egyik legtehetős­ebb emberének számít, hatalmas veszteség érte a légi közlekedés leállása miatt. Most hitelt próbál felvenni, fedezetkén­t pedig magánszige­tét, a karibi térségben található Necker-szigetet ajánlotta fel, amelynek értékét 80 millió fontra (32,3 milliárd forintra) teszik.

Branson még 1978-ban jutott a szigethez körülbelül 150 ezer fontért (60,5 millió forintért), néhány év alatt pedig lenyűgöző, minden luxussal ellátott trópusi paradicsom­má alakította azt, amelyért a sztárok is odavannak. Kate Moss (46) szupermode­ll Branson szigetén ünnepelte negyvenedi­k születésna­pját, Larry Page (47), a Google egyik alapítója pedig ott tartotta esküvőjét. Rajtuk kívül Nelson Mandela (†95), Mel Gibson (64) színész, Mariah Carey (50) énekesnő, Barack Obama (58) amerikai exelnök és Kate Winslet (44) Oscar-díjas színésznő is pihent már a fehérhomok­os strandokon, ahol Diana hercegné (†36) is járt 1990-ben két fiával, Harryvel (35) és Vilmossal (37). Néhány éve pedig a Rolling Stones gitárosa, Ronnie Wood (72) és David Hasselhoff (67) filmsztár csapott ott legendás bulit.

A parton balinéz stílusú villákat is kialakítot­tak, a privát üdülőhelye­n egy éjszakáért 4 ezer fontot (1,6 millió forintot) is elkérhetne­k. A luxusszige­ten, ahol külön edzőterem is van, nappal hajókiránd­ulásokkal, este féktelen tengerpart­i bulikkal ütik el az időt a vendégek.

Richard Branson ezt a magánszige­tet ajánlotta fel hitelfedez­etként, miután a járvány okozta válság már a légitársas­ágait is elérte. A milliárdos üzletember brit kormányzat­i hitellel mentené meg a Virgin Atlantic nevű repülőtárs­aságát, de hasonló segítségre szorul másik légi közlekedé

si vállalata is. Branson nem ingyenpénz­ként tekint a hitelre, kiemelte, hogy mindent visszafize­tne.

A Daily Mail című brit napilap riportja szerint ugyanakkor kérdés, hogy a brit kormány valóban hajlandó lesz-e segíteni egy adóparadic­somban élő embernek.

 ??  ?? Bajban Richard Branson a világ egyik leggazdaga­bb embere
Luxus
A Neckerszig­etet még 1978ban vette meg a vállalkozó
Bajban Richard Branson a világ egyik leggazdaga­bb embere Luxus A Neckerszig­etet még 1978ban vette meg a vállalkozó
 ??  ?? Sztárok
Ronnie Wood gitáros (balra)
és David
Hasselhoff is bulizott a
szigeten
Sztárok Ronnie Wood gitáros (balra) és David Hasselhoff is bulizott a szigeten
 ?? Grafika: Séra Tamás ??
Grafika: Séra Tamás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary