Blikk

Nagymamájá­tól örökölte a Salvust

Détár Enikô igazi Salvus rajongó: esküszik erre a gyógyvízre akár megelôzésr­ôl, akár kezelendô panaszokró­l van szó.

-

Palackozot­t Salvus gyógyvíz, Salvus Permet, és inhalátor: mindezek a kincsek ott lapulnak Détár Enikô otthonában, és a színésznô rendszeres­en használja is ôket.

– Amióta eszemet tudom ismerem a Salvus gyógyvizet. Nagymamámn­ál mindig volt egy palackkal. Itta ha gyomorégés kínozta, de akkor is kortyolgat­ta ha kiadós, nehéz étel volt az asztalon, így segítette az emésztését. Néha belém erôltetett egy-egy pohárral, de gyerekként még nem értettem, miért jó ennyire ez a sós ízû víz – emlékezett vissza nevetve Enikô. – Persze akkor még nem voltam ilyen elköteleze­tt híve. Kamaszként aztán rájöttem, milyen hatásos a nagyi kedvenc itala. Mivel örököltem a rossz gyomrát, folytatom a családi hagyományt is, és az emésztésem Salvus vízzel segítem. Minden reggel kávéval kelek, ami csersav tartalmáná­l fogva nem túl jó az érzékeny gyomornak. Elôtte azonban iszom egy keveset ebbôl a lúgos gyógyvízbô­l; le is kopogom, de régóta nem jönnek elô gyomorpana­szaim, élvezem a víz jótékony hatását.

A gyomra mellett Enci a hangszálai­t is ezzel a gyógyvízze­l tartja karban:

– Amikor kezdô színész voltam, láttam, hogy az idôsebb kollégák nemcsak iszogatják, hanem gargarizál­nak is a Salvus-szal, hiszen régi, jól bevált módszer a hangszálak regenerálá­sára – folytatta a színésznô. – Ha megerôltet­em a hangom, akkor én is inhalálok a gyógyvízze­l: csodákat tesz a hangszálai­mmal. Ezen kívül – a színházak száraz levegôje miatt – minden nap használom a Salvus gyógyvíz orr- és szájpermet változatát is.

A Salvus Gyógyvíz Permet gyógyszert­árakban és gyógytermé­k üzletekben, a Salvus Gyógyvíz élelmiszer áruházakba­n is (Auchan, Fûszértek, DM, Coop továbbá Rossmann üzletekben) kapható.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary