Blikk

Nagy szám volt a sorozat

-

BUDAPEST — Ma véget ér a Bátrak földje, 80 rész után búcsúzik a telenovell­a a nézőktől. Az 1865-től a Kiegyezési­g játszódó kosztümös sorozat atyja, Kalamár Tamás elárult néhány kulisszati­tkot a produkciór­ól, amely több mint egy évig készült.

–Voltak speciális vagy nagyobb tömeget megmozgató jelene - te k, amelyek több munkanapot vettek igénybe. Például a hídfelrobb­antása, ami három napig tartott, csakúgy, mint a zsandárbál felvétele, de a szőlőégeté­st is két napig forgattuk – mondta Kalamár, aki elárulta, összesen 70 színész és 200 statiszta dolgozott az RTL Klub sorozatába­n.

– Valamennyi nap extrém volt, mert a modern korban kellett a 19. századot megjelenít­eni vonat, repülő, autók vagy villanyvez­etékek nélkül, ráadásul a kosztümök is különleges­ek. Az alapruhatá­r több száz darab volt a cipőkkel, csizmákkal, kendőkkel. A beöltözés a lányoknál sminkkel és frizurával több mint egy órát vett igénybe. Jozefin esetében nagy kihívást is volt, a rózsás felső - je sok rejtett mini-franciakap­occsal záródott. Egy öltözés az abronccsal, alsószokny­ával, cipővel, felsővel, ékszerekke­l legalább fél órát biztosan igénybe vett az elején.

Csőre Gábor (48), a sorozat Torzsa Mihálya élvezte a forgatást, s szívesen visszaté rne Roko - cára.

– Nagy kihívás volt, ráadásul alig ismertem a kollégáima­t korábban, mégis mindenki a barátom lett a végére. Remek hangulat volt a forgatások­on, még akkor is, amikor negyven fokban, a tűző napon beöltözve kellett állni, az nem volt könnyű, de imádtam – mondta Csőre. Cs. H.

 ??  ?? Forgatás
A Bátrak földje az 1800-as évek közepén játszódik, hatalmas munka volt a forgatása
Forgatás A Bátrak földje az 1800-as évek közepén játszódik, hatalmas munka volt a forgatása
 ??  ?? Produkció
A kosztümös telenovell­a megalkotás­ához rengeteg jelmez, kellék kellett, és sok színész, valamint statiszta is közreműköd­ött a pro
dukcióban
Produkció A kosztümös telenovell­a megalkotás­ához rengeteg jelmez, kellék kellett, és sok színész, valamint statiszta is közreműköd­ött a pro dukcióban
 ??  ?? Munka
Csőre Gábor (mellette Spolarics Andrea) élvezte a munkát a filmsoroza­t stábjával
Munka Csőre Gábor (mellette Spolarics Andrea) élvezte a munkát a filmsoroza­t stábjával

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary