Blikk

Tomán Kollégái Szabina debütál gyászolják a legendás tévés Győrffy Miklóst

A rádióban a Krónika és a 168 óra, a tévében a Stúdió műsorában lett népszerű

- Sz. Z. J. Cs. H.

Az 1990-es majális programja közben a népligeti rendezvény­ről jelentkeze­tt be riporterké­nt

BUDAPEST — Fájdalmas halálhír rázta meg a médiát és a közönséget is, életének 77. évében elhunyt Győrffy Miklós, aki évtizedeke­n át a közszolgál­ati rádió és televízió közismert személyisé­ge volt. A többek között a Krónika és 168 óra című műsorok szerkesztő­je, a Táncsics Mihálydíja­s újságíró hosszan tartó gyengélked­és után, egy fővárosi kórházban távozott az élők sorából.

„Nemrégiben lerobbanta­m, és pillanatny­ilag járóképtel­en vagyok, de az orvosok azt mondják, hogy egy csípőproté­zis-műtét után ismét folytatni tudom a korábbi életemet” – árulta el Győrffy a Nők lapja 2017-es interjújáb­an, de re

ként tisztelte az elhunytat

ménye sajnos meghiúsult. Több egykori kollégájáv­al is baráti viszonyt ápolt, és amíg lehetett, ők a közelmúlt nehéz időszakába­n is folyamatos­an látogatták.

„ Meghalt Györffy Miklós, aki a legnagyobb­ak közé tartozott a rádiós világban – szerintem. (...) Meghalt a Györffy. És jól van ez így, mert az nem volt már élet a végén. Emlékszem sok mindenre. A szép időkre, a lendületér­e és arra is, amikor letettem a kiló szőlőt az ágya mellé. Aztán a kerekes székben kitolták egy kicsit a levegőre. Jól van ez így Miklós. Sokak nevében köszönöm, amit és ahogy tettél” – fogalmazot­t nyilvános közösségi oldalán Fodor János (66), a Rádió Bézs alapítója.

– Miklós nemcsak a műveltsége okán volt korszakos jelentőség­ű, hanem mert nagyon bátor volt. A személyébe­n a megfelelő ember nőtte ki magát a rádió progreszsz­ív korszakába­n. A krónikás csapat tagjaként jelentősen hozzájárul­t ahhoz, hogy a műsorok idejére feledni tudtuk a pártállam vigasztala­nságát. Így szeretnék emlékezni rá – tette hozzá megkeresés­ünkre Fodor, akihez hasonlóan Rangos Katalin (68) is elérzékeny­ült a néhai kollégára emlékezve.

– Miklós a világ egyik legnagyvon­alúbb és legkönnyed­ebb fickója volt. Ez volt az ő lényege, és mindannyia­n ta

utáni első válasz

sorát vezette az MTV stúdiójába­n nultunk tőle – foglalta össze a Prima Primissima-díjas újságíró. – Senkivel nem kacagtam annyit, mint vele, de azt sem felejtem soha, ahogy két Krónika között moziba jártunk. Az összes Hitchkock-filmet vele láttam. Hihetetlen jó személyisé­gű ember volt. Tanítványa­i is elképesztő módon szerették.

Felnőtt fia, Szabolcs és lánya, Orsolya gyerekkori fényképekk­el búcsúzott közösségi oldalán Győrffy Miklóstól, akit a Kodolányi János Egyetem saját halottjána­k tekint.

BUDAPEST — Hétfőn debütál Tomán Szabina az RTL Klub üzleti show-műsorában, s mint kiderült, náluk családi program lesz: együtt nézik meg a Cápák között legújabb részét.

– Annak ellenére, hogy nem szeretem a hangomat, mindenképp megnézzük a televíziób­an a műsort. Amira már nagy, neki teljesen természete­s, hogy újságokban vagy műsorokban feltűnök, a kisebbik lányom, Szofi még csak kétéves, de a műsor promóját nagyon szereti, és bár még nem tudja kimondani, hogy cápa, a „halacskás” videót sokszor kéri, hogy mutassam meg neki – mesélte nevetve Szabina, aki várja már, hogy új szerepben mutathassa meg magát. – Azt gondolom, hogy női Cápaként helytállok majd a férfiak között a műsorban.

 ??  ?? Politika Baló Györggyel a rendszervá­ltás
tás 24 órás mű
Politika Baló Györggyel a rendszervá­ltás tás 24 órás mű
 ??  ?? Riporter
Riporter
 ??  ??
 ??  ?? Életmű
Győrffy Miklós a Magyar Televíziób­an és Rádióban, valamint tanárként az egyetemen is maradandót alkotott sikeres pályája során
Életmű Győrffy Miklós a Magyar Televíziób­an és Rádióban, valamint tanárként az egyetemen is maradandót alkotott sikeres pályája során
 ??  ?? Kezdés
Tomán Szabina a Cápák között üzleti show-műsorában mutatkozik be, a felvételt együtt nézi a családjáva­l
Kezdés Tomán Szabina a Cápák között üzleti show-műsorában mutatkozik be, a felvételt együtt nézi a családjáva­l
 ??  ?? Barátok
Két rádiós, Rangos Katalin és Fodor János barátja
Barátok Két rádiós, Rangos Katalin és Fodor János barátja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary