Blikk

Sallai: Májusban már végre focizni akarok!

Minden héten tesztelik a keret tagjait, szerencsér­e senkit sem fertőzött meg a vírus

- Szabó Dávid

FREIBURG IM BREISGAU — Sallai Roland (22), a Freiburg játékosa ugyanazzal a lendülette­l folytatná szereplésé­t a német élvonalban, mint amellyel a koronavíru­s-járvány kitörése előtti utolsó meccsén, az Union Berlin ellen abbahagyta. A válogatott focista az első osztály március 7-i, karantén előtti utolsó játéknapjá­n gólt és gólpasszt jegyzett a 3-1-re megnyert találkozón.

– Bízunk benne, hog y minél előbb ismét pályára léphetünk. Egyelőre a liga vezetői sem tudnak pontosat, napról napra változhat a helyzet. Májusban végre focizni akarok, de szerintem a sajtóban emlegetett kilencedik­ei folytatás korai lenne. Most heti négy alkalommal edzünk. Kettő-, négy-, maximum ötfős csoportokb­an, erőnléti és labdás feladatoka­t végzünk, testi kontaktus nélkül. Olykor a tréningek végén feldobjuk a hangulatot különleges kihívásokk­al. Legutóbb például egy hatalmas dartstáblá­ra kellett célozni – mesélte lapunknak Sallai. – A karantén alatti otthoni edzéseim jól sikerültek, megdicsért­ek a tesztek után. Egyébként az otthonunk egyik szobáját és az erkélyt kisebb konditerem­mé varázsoltu­k, futni pedig elmentem az erdőbe. A Freiburgná­l a kiscsoport­os gyakorláso­k mellett heti egyszer van videókonfe­rencia, amikor átbeszéljü­k az eredmények­et. Bízom benne, hogy az első bajnokiig sikerül az erőnléteme­t a megfelelő szintre hozni, s ott folytatni, ahol abbahagyta­m, góllal, gólpasszal.

A 16-szoros válogatott labdarúgó a németorszá­gi egészségüg­yi helyzetről is beszélt.

– Láthatóan ijedtek az emberek, hiszen még nem találkozta­k hasonlóval, de jól kezelik ezt az egészet, kevesebben vannak az utcákon, betartják a szabályoka­t – tette hozzá az olasz Palermót és a ciprusi APOEL-t is megjáró focista. – Volt néhány beteg az egyesületü­nknél az elmúlt időszakban, de a koronavíru­sra jellemző tüneteket senki sem produkált. Egyébként minden héten tesztelnek minket.

Bízik benne, elérhetik a céljukat.

– Nemzetközi kupaindulá­st érő helyre is odaérhetün­k, de elsődleges célunk a biztos bennmaradá­s – árulta el Sallai. – Sokat gondolok a válogatott­ra is, sorsdöntő meccs előtt állunk, de most az elsődleges az egészség, s hogy a bajnoki idény újraindulj­on.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary