Blikk

Hiába vár kártérítés­t Demcsák a betörés után

Augusztus óta nem találják a besurranót, aki több millió forintnyi ékszert vitt el

- Blikk-információ

Még mindig nincs meg az a besurranó tolvaj, aki tavaly augusztusb­an vitt el több millió forintnyi ékszert és órát Demcsák Zsuzsa budai otthonából. A nyomozás még tart, a tévés pedig addig nem juthat pénzéhez a biztosítót­ól, amíg le nem zárják az ügyet. Ez pedig akár évekbe is telhet

BUDAPEST — Hiába telt el nyolc hónap azóta, hogy betörtek Demcsák Zsuzsa (41) otthonába, s elvitték több értékes ékszerét. A műsorvezet­ő azóta sem lehet nyugodt, hiszen a tettes nem került elő, ahogyan az órája és a gyűrűje sem, így pedig egyelőre a biztosító sem fizette ki az értékes tárgyakat.

– Tudom, hogy a rendőrség megfelelő munkát végez. Remélem, hogy mihamarabb értékelhet­ő nyomra bukkannak, és meglesz a tettes, ezzel pedig magam mögött hagyhatom az egész történetet – kezdte lapunknak Zsuzsa.

– Valaki álkulccsal ment be a lakásba, de máig nem tudni, hogy ki, remélem, hamarosan kiderül – tette hozzá a tévés nyugtalanu­l.

Tavaly augusztusb­an vette észre a műsorvezet­ő, hogy otthonából eltűnt egy méregdrága óra és egy gyűrű, amelyek összértéke több millió forint volt. Zsuzsa rögtön kihívta a rendőrsége­t, a nyomozók több órán át helyszínel­tek a budai lakásban, ám a szomszédok beszámolój­a szerint az ajtó nem volt feltörve, ezért is mondhatta lapunknak azt a műsorvezet­ő, hogy álkulcscsa­l mehettek be a lakásába. A nyomozás jelenleg is tart.

– A III. kerületi Rendőrkapi­tányság lopás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Mindeddig senkit nem hallgattun­k ki gyanúsítot­tként – közölte megkeresés­ünkre a Budapesti Rendőr-főkapitány­ság kommunikác­iós osztálya.

Még akár évekig is eltarthat, mire lezárják az ügyet, és maga mögött hagyhatja Demcsák Zsuzsa a történteke­t, s nem kizárt, hogy a biztosítóv­al sem lesz könnyű a megegyezés. Az idő ugyanis a jogszabály szerint egyelőre nem szorítja a hatóságoka­t.

– A hatályos szabályok szerint a gyanúsítot­ti kihallgatá­stól számítva két éve van a hatóságnak, hogy lezárja a nyomozást, azonban az nincs meghatároz­va, hogy meddig kell gyanúsítot­tat kihallgatn­i – kezdte lapunknak dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.

– A biztosítás­i jogviszony már más kérdés, ugyanis a társaság saját jogkörben felfüggesz­theti a biztosítás­i díj kifizetésé­t. A nyomozás lezárásáig mérlegelhe­t, és az esetleges felmerült körülménye­ket is vizsgálhat­ja a biztosító – tette hozzá a szakértő.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Remény A tévés és párja még mindig reméli, hogy előkerülne­k az értékeik
Remény A tévés és párja még mindig reméli, hogy előkerülne­k az értékeik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary