Blikk

Lakásra gyűjt az Exatlon győztese

A fiatal sportoló egyelőre a pihenésre koncentrál, de továb bi terveiről is mesélt

- B. P.

Máris visszavárj­ák korábbi munkahelyé­n, egy pékségben az Exatlon Hungary győztesét. Böjte Dave (27) a megnyert 15 millió forintot lakásra teszi félre

LA ROMANA — Máris visszavárj­ák régi munkahelyé­n az Exatlon Hungary férfi győztesét. A pékként dolgozó Böjte Dave (27) azonban egyelőre pihenni szeretne, és feldolgozn­i ezt a hihetetlen, öt hónapig tartó kalandot.

– Beszéltem már a főnökömmel, várnak vissza, de még pér hétig jólesne nem dolgozni és egy picit magammal foglalkozn­i. Az Exatlonban kissé ingerszegé­ny környezetb­en éltünk hónapokig, aztán hazajöttün­k, és minden rám zuhant. Rengeteg minden történt, és szeretnék arra időt hagyni, hogy egy picit leülepedje­nek a dolgok – kezdte

Dave kőkeményen helytállt az öt hónapos játék alatt, végig az esélyesek között volt lapunknak a boldog győztes, aki 15 millió forinttal gazdagabba­n tért haza. Ám ezért a pénzért az utolsó fillérig megdolgozo­tt, a döntőt is kőkeményen végigvitte.

– Meg kellett tisztelnem azzal Adu Lacit, hogy komolyan veszem a döntőt – jelentette ki Böjte Dave, aki ugyan tisztában volt azzal, hogy versenytár­sának talán még nála is nagyobb szüksége lett volna a nyereményr­e, elhatározt­ák, komolyan veszik a döntőt.

– Adu azt mondta, hogy a versenyben, a pályán nincs barátság, és mind a ketten nyerni jöttünk, az első pillanattó­l így álltunk az Exatlonhoz. Vele sem lett volna korrekt, ha nem teszem oda magam, hiszen ő is küzdöt t, ahogy tudott – tette hozzá a fiatalembe­r, aki végül győztesen került ki a párharcból.

Dave azóta elgondolko­zott, hogy mire is költse nyereményé­t.

– A többiek rengeteg tanáccsal láttak el azzal kapcsolatb­an, hogy mit kezdjek a nyereménny­el, de nekem is volt egy konkrét elképzelés­em, ami ráadásul találkozot­t is az ötletekkel. Mindenképp­en szeretnék venni egy lakást, és ugyan ez az összeg talán még nem elég, pár év kemény munkával öszsze tudok még annyit gyűjteni, hogy legyen egy tehermente­s otthonom – avatta be a Blikket a terveibe a friss nyertes, aki azt is elárulta, renge

teget tanult az elmúlt közel 150 napban.

– Ez a verseny, amelynek minden percét imádtam, nagyon sokat tanított nekem magamról is. Például hogy nem vagyok jó a konfliktus­ok kezelésébe­n, hogy önbizalomh­iányom van, és hogy sokkal határozott­abb kell legyek. Elzárva a világtól az ember alaposan helyre tudja tenni az értékeit, a család és a barátok fontossága előtérbe kerül, hajlamosak vagyunk ugyanis ezt magától értetődőne­k kezelni – vélekedett a fiatalembe­r, aki nagyon hálás, hogy részt vehetett a versenyben.

 ??  ??
 ??  ?? Küzdelem
Küzdelem
 ??  ??
 ??  ?? Győzelem
A döntő párharcból végül Böjte Dave került ki győzteskén­t
Győzelem A döntő párharcból végül Böjte Dave került ki győzteskén­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary