Blikk

Nem akarnak idősávot a boltban

A kormányszó­vivő reméli, hogy hamarosan ki lehet majd vezetni az intézkedés­t

- Blikk-információ

MAGYARORSZ­ÁG — Megszokták és betartják, de túlzás, hogy szeretnék az eladók és a vevők az időseknek kijelölt 9–12 óra közt érvényes vásárlási idősávot.

– Nálunk határozott­an érezni, hogy ez gondot okoz: délután szinte megrohamoz­zák a vásárlók a boltot, ami se nekik, se nekünk nem jó. Sok panasz érkezik tőlük, hogy nagyon nem jó ez a korlátozás – mondta Krisztina, a tárnoki Pici ABC eladója, majd hozzátette: náluk még nem adódott konfliktus az idősek vásárlási idősávja miatt.

Nincs minden bolti eladónak ekkora mázlija, mint ismert, áprilisban 90 napra leültettek egy hajléktala­n férfit, aki az időseknek fenntartot­t sávban akart venni magának sört és csipszet, aztán az eladót meg az egyik vevőt is megverte, amikor rendreutas­ították.

Szentkirál­yi A lexandra kormányszó­vivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinf­ó Plusz-tájékoztat­ón azt mondta, reméli, hogy az idősávot el lehet majd törölni.

A blikk.hu-n kérdeztük olvasóinka­t a döntéssel kapcsolatb­an: indokolt-e a vásárlási idősáv?

Olv a sói n k 4 8 szá za lé - ka szeretné, hogy csak a patikákra legyen érvényes. A megkérdeze­ttek 17 százaléka csak a hétköznapo­kra tartaná meg ezt az idősávot, míg 9 százalék napi két idősávot javasol, de rövidebb időre. 12 százalékuk előbbre, 4 százalék későbbre tenné az időpontot, míg 10 százalék csak a hét végi időszakra hagyná meg ezt a fajta korlátozás­t.

Az Országos Kereskedel­mi Szövetség nemrég javaslatot tett, hogy a három órát kettőre csökkentsé­k, ám változás egyelőre nem történt az ügyben.

Olvasóink 48 százaléka arra szavazott, csak a patikákban legyen külön idősáv

– Az éremnek két oldala van: az egyik az egészségüg­yi követelmén­yek, a másik a vásárlók, az üzletek tapasztala­tai. Nyilván a kormány mind a kettőt a mérleg serpenyőjé­re tette, amikor döntött. Járványhel­yzetben nem azt kell nézni, hogy ki jár jól és ki rosszul, most nem ez a fontos – magyarázta Vámos György, a szövetség főtitkára. – A véleményün­ket már nagyon sokszor megosztott­uk, az egyeztetés­ek zajlanak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sorállás
Az idősek sávja után nem ritka, hogy a boltok előtt hosszan áll a fiatalabba­k sora
Sorállás Az idősek sávja után nem ritka, hogy a boltok előtt hosszan áll a fiatalabba­k sora

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary