Blikk

Megvédett a kutyám a vaddisznót­ól!

Adrienn úgy meg- rémült, hogy sem- mit nem tudott tenni, csak sikított

- Virág Márton

SZENTENDRE—KEREPES — Szépen gyógyulnak a barátságos rottweiler, Brúnó (2) sebei azután, hogy kedden megküzdött a gazdájára támadó vaddisznóv­al, majd elkergette azt. Gazdája, Kardos Adrienn (38) állítja: ha Brúnó nincs velük, akkor ő és férje, János húzza a rövidebbet.

– Hallottunk róla, hogy a vaddisznók bejárnak a városszéli kertekbe, de mi még soha nem találkoztu­nk velük – mondta a Blikknek Adrienn. – A püspökmajo­ri lakótelep végén, az utolsó háztól alig 30 méterre jártunk, amikor leguggolta­m, hogy befűzzem a cipőmet. Felnéztem, tőlem három méterre állt egy körülbelül 200 kilós vaddisznó. János és Brúnó pár lépéssel előbb járt, de a kutya megérezte a veszélyt. Előbb rámorgott a dúvadra, s amikor az megindult felém, Brunó nekirohant és elkapta az orrát.

Adrienn egész odáig meg

Brúnó kutya pofája és válla is megsérült, amikor hősiesen elűzte gazdái közeléből a vaddisznót dermedve állt, majd hatalmasat sik ított. A harcból semmit nem látott, mert becsukta a szemét. Férje elmondásáb­ól tudja, hogy az anyakoca a viadal végén bemenekült a sűrűbe.

– Br únót azér t vet t ük , mert tavalyelőt­t betörtek hozzánk, miközben aludtunk. Jártunk vele kutyaiskol­ába, családtagk­ént sze

retjük, most meghálálta a törődést, és megmentett­e az életemet, sőt Jánosét is – folytatta az asszony. – Sajnos a kutyusunk is megsérült a harcban, a bal pofáját és a vállát érte harapás. Amikor hazamentün­k, rögtön elvittük állatorvos­hoz. Aztán otthon befalt egy egész grillcsirk­ét, amit kis darabokra vagdosva a kezemből adtam neki oda.

Adrienn megfogadta, soha többé nem megy a Kőhegy felé sétálni még kut yával sem. Meglepődve hallgatta, hogy egy nappal korábban

Kerepesen egy édesanyát, a gyermekét és a velük sétáló kutyát is vaddisznó támadta meg. Bár az az eset is szerencsés­en végződött, Gyuricza László, Kerepes polgármest­ere úgy döntött, nem vállalja a további kockázatot.

– Nem várom meg, amíg tragédia történik. Eddig altatóval akartuk elfogni a csapdába került vaddisznók­at, azonban a történtek után nem teketóriáz­unk, kilőjük őket – üzente videójában a helyieknek és az állatvédők­nek a polgármest­er.

 ??  ?? Hála
Adrienn és a férje házőrzőnek szerezte be Brúnót, de láthatóan testőrként is megállja a helyét
Sérülés
Dühös volt Az anyakoca vélhetően a malacait akarta megóvni, ezért támadt (képünk illusztrác­ió)
Hála Adrienn és a férje házőrzőnek szerezte be Brúnót, de láthatóan testőrként is megállja a helyét Sérülés Dühös volt Az anyakoca vélhetően a malacait akarta megóvni, ezért támadt (képünk illusztrác­ió)
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary