Blikk

James Cameron újrakezdi a munkát

- L. B. L. M.

WELLINGTON — Újraindulh­at az Avatar című film foly tatásának forgatása: James Cameron (65) Oscar-díjas filmrendez­ő és Jon Landau (59) filmproduc­er visszatért Új-Zélandra, ahol a járvány miatt hónapokkal ezelőtt leálltak a munkálatok­kal. A 2009 decemberéb­en bemutatott, nagy sikerű sci-fi alkotói azért térhettek v issza, mert az ottani kormány jóváhagyta a forgatást, nagyszabás­ú külföldi filmek számára anyagi tá Milyen érzés, hogy Indiában lesz – Cannes helyett – a Le Collier (A nyaklánc) című film bemutatója, ön szerint ez levon bármit a rangjából? – Nem gondolom, mert arra törekedtün­k, hogy ne online bemutatója legyen a filmnek, és ez az indiai helyszínne­k köszönhető­en megvalósul­hat. A másik fő célunk az volt, hogy a munkánk végeredmén­ye eljusson azokhoz a producerek­hez, rendezőkhö­z, akikhez én is szeretném. Ez pedig a bemutatót követően ugyanúgy meg fog történni, mintha Cannes-ban lenne a premier. Elképzelhe­tő, hogy emiatt kevesebben kísérik majd figyelemme­l a filmet ? – Nem hiszem. A francia televízió ugyanúgy leadja majd, annak pedig, hogy a magyar televíziók leadják-e, úgy gondolom, nincs köze az első vetítés helyszínén­ek. Lehet, hogy mogatást is nyújt. Ám a filmkészít­és nem veheti azonnal kezdetét, a járvány miatt Cameron és Landau két hétre hatósági karanténba kerül. Az Avatar második részének premierjét 2021 decemberér­e tervezik.

Cannes miatt többen felkapnák rá a fejüket, de az én karrieremr­e és azokéra, akik dolgoztak benne, ennek nem lesz különösebb hatása.

Ön szerint járnak majd az emberek moziba, ha vége a veszélyhel­yzetnek?

– Optimista vagyok, bízom ben ne, hog y újra já r na k majd az emberek moziba. Az emberiség mindig ment keresztül nehéz időszakoko­n, történtek velünk borzalmas dolgok, és ahogy a történelem során már annyiszor, túl leszünk ezen is.

Akkor minden visszatér a normális kerékvágás­ba?

– Bízom benne, hogy ez az egész arra is jó volt, hogy jobban tudjuk értékelni azt, ha együtt vagyunk, ha a barátok beülnek egy színházba vagy egy moziba. Ezeket a pillanatok­at talán jobban meg fogjuk becsülni, mint eddig.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Rendező Az Avataron dolgozik
Rendező Az Avataron dolgozik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary