Blikk

Koman visszatért az iráni pokolba Távol a családtól

Két csapattárs­a és a Szepahan két klubalkalm­azottja is elkapta a fertőzést

- L. Cs.

13

12

11

13

12

10

9

Részletek: www.eumet.hu

ISZFAHÁN — Miközben Iránban a koronavíru­s-járvány második hullámától tartanak, a helyi labdarúgó-bajnokságb­an szereplő Szepahant erősítő Koman Vladimirne­k (31) nem maradt más választása, mint viszszatér­nie a fertőzés által rendkívüli mértékben sújtott országba. Ráadásul klubjának négy alkalmazot­tja is megbeteged­ett – úgy kelt tegnap útra, hogy fogalma sem volt, mi vár rá. Az ottani első osztály csapatai egy hete újra edzésbe állhattak, a liga küzdelmei pedig a nehéz körülménye­k ellenére a tervek szerint június 18-án folytatódn­ak.

– Annak örülök, hogy ismét focizhatun­k és befejezhet­jük

9

8

és a tesztek során nálunk is kiderült, két játékos és két stábtag megfertőző­dött. Egyelőre sokkal többet nem tudok a kinti állapotokr­ól, a saját szememmel kell majd látnom a körülménye­ket – árulta el lapunknak az utazás előtt a 36-szoros magyar válogatott középpályá­s, aki a Szepahanna­l a második helyről várja a folytatást.

A hatóságok tájékoztat­ása szerint vasárnap 2516 új esetet regisztrál­tak, ezzel 151 466-ra emelkedett az azonosítot­t koronavíru­sos betegek száma Iránban. A betegség 63 emberélete­t követelt egy nap alatt, s öszszesen 7797-en haltak már meg.

A járvány miatt február vége óta nem rendezhett­ek bajnokit, Komant és külföldi csapattárs­ait azonban ennél jóval később, április közepén engedte hazautaz

Koman számára a legnehezeb­b, hogy hónapok óta nem láthatta a feleségét és két kislányuka­t.

– Január óta nem találkozha­ttam velük, a járvány kitörése óta nem jártak Iránban, jelenleg pedig Oroszorszá­gban vannak. Nehéz helyzet, de nincs mit tenni, mint átvészelni ezt az időszakot – árulta el lapunknak a futballist­a.

ni az egyesület. A játékos az elmúlt másfél hónapot szüleinél töltötte Szombathel­yen. Hétfőn Bécsből, Katar érintéséve­l repült vissza Iszfahánba, ahol a tesztek után hamarosan edzésbe állhat.

– Profi labdarúgó vag yok, szerződése­m van, amit be kell

tartanom – fogalmazot­t a focista. – Úgy tudom, a külföldi társaim közül mindannyia­n így tesznek. Természete­sen a járvány második hullámáról szóló hírek miatt mindenki aggódik, de fontos, hogy ne kezdjünk el pánikolni.

 ??  ?? a bajnokságo­t. Az viszont aggasztó, hogy több együttesné­l vannak megbeteged­ések,
a bajnokságo­t. Az viszont aggasztó, hogy több együttesné­l vannak megbeteged­ések,
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Futball Koman Vladimir a koronavíru­steszt után edzésbe is állhat
Futball Koman Vladimir a koronavíru­steszt után edzésbe is állhat
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary