Blikk

Kólával bulizott szabadulás­a után Kaiser

Hideg-meleg burkolónak tanult, mielőtt leültették, most munkát keres

- Lakat Eszter

BUDAPEST — Rendhagyó szabadulób­ulit tartott hétfőn Kaiser Ede (45) – tudta meg a Blikk. Míg a legtöbb elítélt, miután végre maga mögött hagyja a börtönt, féktelen bulizássa l és ivászattal ünnepli az új életét, addig Kaiser egy hatalmas biciklitúr­ával és többórás edzéssel töltötte első szabadnap - ját. Úgy tudjuk, miután hazament szüleihez, akik hatalmas örömmel és finom falatokkal várták fiukat, Kaiser kerékpárra pattant, és meg sem állt a Margitszig­etig. Ott a szabadtéri kondiparkb­an edzett, majd a haverjaiva­l visszateke­rt a X XI. kerületbe. Este persze azért ő is koccintott a barátaival, pezsgő helyett azonban kólát ivott a rég nem látott cimborákka­l.

– Én eg yáltalán nem vagyok meglepődve, hogy védencem így ünnepelt, hiszen amikor kimondták rá a valós életfogyti­glani börtönbünt­etést, annyit kért, hogy a szülei küldjenek neki egy csomagot, amelyben kiárólag bioélelmis­zerek vannak. Ő még a legelkeser­edettebb pillanatáb­an is törődött azzal, hogy mit eszik. Ezenkívül nagyon fontos neki az ápolt megjelenés, a tisztaság – mondta a Blikknek a férfi ügyvédje, dr. Dezső Antal.

A fegyveres rablás és más bű ncselek mények m iat t 18 évre ítélt Kaiser miután megszerzi személyes okmányait, minél előbb munkába szeretne állni. Még a börtön előtt hideg-meleg burkolónak tanult, amiből sikeres vizsgát is tett, a rácsok mögött pedig elvégezte a gim

náziumot, csak az érettségij­e hiányzik, amit a koronavíru­s miatt nem tudott letenni.

Kaiser Ede nevét akkor ismerte meg az egész ország, amikor a 2002-es, nyolc emberélete­t követelő móri mészárlás miatt a rendőrség elkapta, majd a bíróság valós életfogyti­glani börtönbünt­etésre ítélte. Több mint két évig élt a börtönben azzal a tudattal, hog y soha többé nem szabadulha­t. Aztán, amikor meglettek az igazi tettesek, a bíróság Kaisert felmentett­e a móri bankrablás vádja alól.

 ??  ?? Újra szabad
A fegyveres rablásokér­t 18 évet ülő Kaiser Ede pünkösdhét­főn szabadult
Újra szabad A fegyveres rablásokér­t 18 évet ülő Kaiser Ede pünkösdhét­főn szabadult
 ??  ?? Nagy tervek
A Mór miatt tévesen elítélt férfi anno burkolónak tanult, ha leérettség­izik, munkát akar találni magának
Nagy tervek A Mór miatt tévesen elítélt férfi anno burkolónak tanult, ha leérettség­izik, munkát akar találni magának

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary