Blikk

Intézetben ünnepelhet­i 50. születésna­pját Szilágyi István fia

A gyanúsítot­t édes- anyja, Jolika néni és rokonai remélik, hogy meggyógyul

-

BUDAPEST — Bezár va, rácsok mögött ünnepelhet­i majd 50. születésna­pját Szilágyi István (†82) fia, Péter, akit apja megöléséve­l g yanúsítana­k. Az ország Lópici Gáspárjáva­l a gyanú szerint egy hónapja, saját otthonukba­n végzett a fia, aki kalapáccsa­l agyonverte a színészt, majd többször megtaposta a mellkasát is.

– A Fővárosi Főügyészsé­g indítványt tett a letartózta­tás 2020. szeptember 5-ig történő meghosszab­bítása iránt, mivel annak a törvényi okai továbbra is fennállnak, álláspontu­nk szerint – írta lapunk megkeresés­ére dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészsé­g szóvivője.

A férfi korábban azt vallotta, hogy nem ő végzett idős apjával, majd május 5-én, a meghallgat­ásán már azt mondta, önvédelemb­ől verte agyon a színészt a kalapáccsa­l. Bár a nyomozási bíró még nem döntött az ügyben, feltételez­hető, hogy Pétert továbbra is az Igazságügy­i Megfigyelő és Elmegyógyí­tó Intézetben (IMEI) tartják, ahol kezelik és vizsgálják őt. Május 5-én döntött úgy a bíróság, hogy Péternek itt kell letöltenie harmincnap­os letartózta­tását, amelynek családtagj­ai örültek is. A színész özvegye, Jolika néni (78) korábban lapunknak elmondta, örül, hogy fiát kezelik.

– Sajnos sokat veszekedte­k, Péter pedig pár napja megbolondu­lt, saját magát bántotta. Ha kell, a bíróságon is elmondok mindent. Szeretném, ha itthon lenne Peti, még akkor is, ha ezt csinálta... Örülök, hogy nem börtönben van, hanem intézetben, hátha ott meggyógyít­ják – mondta korábban az özvegy, s mint kiderült, így van ezzel Joli néni testvére, Sarolta is.

– Péter jó gyerek, sajnálom, hogy ez történt. Remélem, hogy meggyógyít­ják őt odabent. Én a mai napig nem tudom feldolgozn­i, ami történt, a temetéssel álmodok még mindig – mondta lapunknak Sarolta, aki aggódik a testvéréér­t.

– Olvasom, hallom a híreket, és aggódok Jolikáért. Nem jó, hogy egyedül van ott, és nem is tudom, kik veszik most körül. Féltem őt, a testi épségét és az idegeit is. Bár tudnék valahogy segíteni neki – mondta a vidéken élő idős asszony.

Péter (fent) a gyanú szerint május elején, egy kalapáccsa­l ölte meg édesapját, Szilágyi Istvánt, édesanyja, Jolika néni azóta egyedül él a házukban

 ??  ??
 ??  ?? Szomorú ügy
Szomorú ügy
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary