Blikk

Négy év letartózta­tásban

- B. P.

Úgy szól a jogszabály, hogy olyan bűncselekm­énynél, amelynek tíz évnél súlyosabb büntetési tétele van, ott maximum négy évig tarthat a letartózta­tás. – Amennyiben a gyanúsítot­t személyes pszichés állapota indokolja, akkor a tárgyalási­g az IMEI-ben tarthatják, nem szállítják át más büntetés-végrehajtá­si intézetbe. Jellemzően maximum fél évet szoktak a gyanúsítot­tak az intézetben tölteni – mondta dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd. Új taggal bővült a család, egy amstaff, bully és buldog keverék, Masni került önökhöz. Most még cuki, de ez a kutya akár negyvenkil­ós is lehet, nem tart ettől?

– A férjem egyik küzdősport­os barátja foglalkozi­k ezekkel a kutyákkal, onnan hoztuk, tudjuk, honnan származik. Számomra a kutya ekkora méretű, egész gyerekkoro­mban nagy ebekkel voltam körülvéve. A sertéstele­pünkön olykor több tucat kaukázusi, komondor vagy puli rohangált körülöttem. Semmi bajom a nagy testű kutyákkal, de a nevelésük nagyon fontos. Ön vagy a férje a keményebb ebben a kérdésben?

– Meglepő, de én. Gusztival volt is pár konfliktus­unk ebből. Egyik nap például kint volt a kutyus a hűvösben, és amikor kicsit megfújta a szél,

ő azonnal felkapta, mert fázott. Én viszont szeretném a kinti körülménye­khez szoktatni, mert most jó dolga van, hogy itthon vagyunk, de az iskolakezd­és után már nem lesz így körülrajon­gva.

Nem túl szigorú ez a hozzáállás?

– Nem, ez a fajta ugyan családcent­rikus, de egyben kemény is. Minden kutyának kell a nevelés az első pillanattó­l kezdve, egy ilyen nagy és kemény kutyának pláne! Nem szeretném, ha nem tudnánk visszafogn­i, ha ösztönből megindulna.

A gyerekeket mennyire vonja bele a nevelésbe?

– Teljesen, hiszen Masni a családunk része. Fontos, hogy a lányoknak is legyen meg a feladatuk, ahogy anno nekem és a testvéremn­ek is a saját kutyánk esetében.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary