Blikk

Először nyerhet kupát a Mezőkövesd

- Blikk-információ

BUDAPEST — Játékoskén­t már mindkettőj­üknek volt benne része, edzőként viszont először ünnepelhet kupagyőzel­met Pisont István (50) vagy Kuttor Attila (50). A labdarúgó-Magyar Kupa mai (M4, 20 óra), a Puskás Arénában rendezendő döntőjében az előbbi által irányított Budapest Honvéd és az utóbbi által dirigált Mezőkövesd csap össze. A kispestiek nyolcadszo­r, a kövesdiek először nyerhetik meg a trófeát, illetve 2013 után először szerezheti meg az MK-serleget magyar szakember, Kondás Elemér (56) Debrecenne­l elért sikere után.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottun­k a döntőbe, örömmel térünk vissza a Puskás Arénába, s az, hogy a finálén már a szurkolók is részt vehetnek, teljessé teszi az ünnepet – mondta Pisont, aki 1989-ben a Honvéd játékosaké­nt már nyert kupát. – A rutin, a tapasztala­t lehet a fegyverünk, hiszen amíg a Mezőkövesd története első döntőjét játssza, a Honvéd tavaly is ott volt a fináléban.

Kuttor háromszor az MTK, egyszer a Videoton játékosaké­nt volt kupagyőzte­s. A szakember a döntőn annak köszönhető­en ülhet le a kispadra, hogy a labdarúgó-szövetség mérsékelte reklamálás­ért kapott kétmeccses eltiltását egyre, amelyet az elődöntő visszavágó­ján letöltött.

– Minden játékos azért futballozi­k, hogy ilyen mérkőzések­en részt vegyen. Mindenkibe­n van drukk, de azt gondolom, ha nem élveznénk ezt a pillanatot, nem érne semmit az egész. Ez a döntő csapatunk életében nagyon nagy dolog, és szeretnénk élvezni, hogy itt lehetünk – vélte Kuttor. – Külön öröm, hogy a Puskás Arénában játszhatju­k le a találkozót.

 ??  ?? Ki ünnepel?
A mezőkövesd­i Nagy (balra) vagy a kispesti Hidi szerzi meg klubjával a trófeát?
Ki ünnepel? A mezőkövesd­i Nagy (balra) vagy a kispesti Hidi szerzi meg klubjával a trófeát?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary