Blikk

Zenész apja hatására írt dalt Cooky

Tíz éven keresztül tanult zongorázni, hét évig pedig dobolt is a rádiós

- B. P.

BUDAPEST — Édesapja nyomdokaib­a lépett Cooky (50). Az ismert rádiós apja, Szelba Richard egész élete a zenéről szólt, szaxofonos­ként és klarinétes­ként koncerteze­tt, ám azt kevesen tudják, hogy a Rádió 1 sztárja is hosszú éveken át tanult zenét.

Cooky most Király Viktorral (36) és a Drawen művésznéve­n zenélő Zsemle Alexszel közösen öntötte végleges formába egy dalát, amely számára egy újabb karrier kezdete lehet.

– Apámnak nagyon fontos volt, hogy tanuljak zenét, ezért már hétévesen leültetett a zongora mellé. Tíz éven át tanultam zongorázni, de meguntam, és áttértem a dobra, hét éven át tanultam, azt is tanárral – mesélte Cooky, aki rendszeres­en szokott zongorázni, családja nagy örömére.

– Emlékszem, sokat néztem őt zenélés közben, csodáltam, amit csinált. Nagyon sikeres volt, egy szenzációs dzsesszzen­ész, aki rengeteget lépett fel, nagyon jó volt – áradozott Cooky a édesapjáró­l, akinek a zene szeretetét köszönheti.

Ezek után nem meglepő, hogy néha alkotni is támad kedve, ilyenkor az öt év vel ezelőtt elhunyt édesapjáho­z is egy kicsit közelebb érezheti magát. Az egyik ilyen alkalommal született meg a Touch me című dal ötlete is, amely azonnal nyitott fülekre talált, amikor Cooky és Drawen elküldte Király Viktornak.

– Ez a zene nagyon más volt elsőre, mint amit én csinálok, de talán éppen ez fogott meg benne. Mivel saját magam zeneszerző­je vagyok, és hetente születnek új dalok, néha azon kapom magam, hogy hasonló dallamok születnek, ezért nekem is jó kirándulás kimozdulni ebből kicsit – árulta el az énekes, akit nagyon meglepett, amikor megtudta: Cookynak van zenei múltja.

– Nem tudtam, hogy játszik hangszerek­en, lehet, hog y ezért is ment ennyire jól a közös munka – tette hozzá Viktor.

 ??  ??
 ??  ?? Segítséget kapott
Cookynak (balra) a dalírásban Zsemle Alex (jobbra) segített, együtt küldték el a számot Király Viktornak (középen)
Segítséget kapott Cookynak (balra) a dalírásban Zsemle Alex (jobbra) segített, együtt küldték el a számot Király Viktornak (középen)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary