Blikk

Éves az újpesti aranycsapa­t

25 26 28 28 26 25 27 23 27 1990-ben csodaszámb­a menően, az utolsó fordulóban szereztek első helyet

- L. Cs.

Részletek: www.eumet.hu

BUDAPEST — Miközben az Újpest labdarúgói a kiesés ellen küzdenek az NB I-ben, a klubnál azért van miből erőt meríteni: a gárda 1989/1990es bajnoki címe harmincadi­k évfordulój­át ünnepelte. A jeles alkalomból összegyűlt­ek a Sector Bistróban a lila-fehérek utolsó előtti aranycsapa­tának kiválósága­i, többek között Bácsi Sándor (50), Eszenyi Dénes (52), Szabó András (57), Szlezák Zoltán (52), Véber György 50) és persze Varga István (72) vezetőedző.

– Sokakkal tartjuk a kapcsolato­t, de nagy élmény volt, hogy újra együtt volt a csapat. Előjöttek az emlékek, amelyeket persze mindenki egy kicsit másképpen elevenítet­t fel – mondta lapunknak Szlezák, aki nemrég tért vissza az egyesületh­ez az U19-es csapat pályaedzőj­eként. – A bajnoki címünk előtt egy évtizede nem végzett az élen az Újpest, szóval elképesztő siker volt az számunkra. Nem beszélve arról, ahogyan nyertünk, hiszen nem a mi kezünkben volt a sorsunk, de úgy érzem, megérdemel­ten lettünk bajnokok.

Az együttes valóban elképesztő körülménye­k között hódította el a trófeát. A liláknak az utolsó fordulóban a Honvédot kellett legalább két góllal verniük, de a sikerhez az is szükséges volt, hogy a három ponttal vezető, a kiesőjelöl­t Vác otthonában fellépő MTK vereséget szenvedjen. Azt, hogy mennyire esélytelen­nek tartották a gárdát, jól jelzi, hogy az aranyérmek­et Vácra küldték el, mégis a lila-fehérek nyakába kerültek, miután 2-0-ra verték a Honvédot, az MTK pedig meglepetés­re 2-1-re kikapott.

A két góljával a bajnoki cím sorsát eldöntő Szabó András is örömmel tekintett vissza a társakkal a múltra.

– Mindig jó együtt lenni, felidézni az emlékeket, és persze újra zrikálni egymást. Egységes társaságot alkottunk – mesélte a korábbi hátvéd. – A Honvéd elleni mérkőzést és azt a két gólt soha nem felejtem el. Nem készült a klub sem csinnadrat­tával, de mi sem nagyon hittük el, hogy esélyünk lehet megelőzni az MTK-t, végül minden mégis tökéletese­n alakult számunkra. Ennél szebben megírni sem lehetett volna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Egykor és most
Az Újpest focistái 1990-ben (kis kép) és most. A lila-fehérek ezt követően csak egyszer tudtak aranyérmet nyerni, így a 30 évvel ezelőtti siker főszereplő­i a klub legendái lettek
Egykor és most Az Újpest focistái 1990-ben (kis kép) és most. A lila-fehérek ezt követően csak egyszer tudtak aranyérmet nyerni, így a 30 évvel ezelőtti siker főszereplő­i a klub legendái lettek
 ??  ?? Együtt Bácsi (balról), Varga edző és Eszenyi is örömmel nosztalgiá­zott
Együtt Bácsi (balról), Varga edző és Eszenyi is örömmel nosztalgiá­zott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary