Blikk

en Győztes za tért viss tétje után szívmű Péter Molnár

A közel két esztendőt kihagyó sportoló ismét re mekül érzi magát

- Szabó Dávid

SZOLNOK — Világ- és Európa-bajnokágot is nyert már, mégis a torkában dobogott a szíve Molnár Péternek (34), aki két év kihagyás és egy szívműtét után indult újra kajakverse­nyen. A Budapesti Honvéd SE sportolója a Szolnokon rendezett „edzésfutam­on”, Kuli Istvánnal (21), Nádas Bencével (24) Tótka Sándorral (25) a négyes tagjaként diadalmask­odott mindkét 500 méteres megméretés­en.

– Ekkora kihagyás után fizikálisa­n és mentálisan is megterhelő volt, ugyanakkor rendkívüli örömmel töltött el, hogy újra versenyezh­ettem. Vártam és élveztem a megméretés­t, de idegeskedt­em is rendesen. Magas volt a pulzusom, a torkomban dobogott a szívem, főleg a start előtt, a parton voltam bizonytala­n. Például többször visszaford­ultam a szobámba, hogy semmit sem hagytam-e ott. A hajóban ülve aztán néhány méter megtétele után minden elszállt. Magabiztos csapattago­k vettek körül, mindannyia­n nagyban hozzájárul­tak, hogy visszarázó­djak a kihagyásom után – mondta Molnár lapunknak. – Ősszel Portugáliá­ban, idén ugyanott, illetve Dél-Afrikában edzőtáboro­ztunk, különböző összeállít­ású négyesekke­l kísérletez­tünk, s a mért adatok szerint a mi egységünk kezdheti majd a legmagasab­b szinten a felkészülé­st az új idényre. Ennek most remek megerősíté­se volt ez a viadal. További két edzésverse­ny vár még ránk a nyáron, utána jön az augusztusi országos bajnokság, majd szeptember­re terveznek egy nemzetközi, világbajno­ki rangú eseményt a Maty-érre.

A nyolc hónapos korában feltárt születési rendellene­sség miatt – egyik szívbillen­tyűje nem zárt rendesen – tavaly márciusban megműtött kajakos már mer nagyot álmodni.

– Legutóbb 2018. augusztus 31-én, az ob-n vettem részt versenyen, attól a formámtól még messze vagyok, de igazából a koronavíru­s-járvány okozta leállás miatt mindenki távol van még a legjobbját­ól – tette hozzá Molnár. – Kapóra jött, hogy a játékokat csak 2021ben rendezik meg, hiszen több időm lesz utolérni magam, összecsisz­olódni a társakkal a négyesben. Lépésről lépésre szeretnék haladni, célom, hogy kijusson az egységünk az olimpiára, ott legyek a csapatban, s a legfényese­bb érmet hozhassam haza.

 ??  ?? 2018
Molnár (balról a második) legutóbb tavalyelőt­t versenyzet­t, nem csoda, ha ideges volt az edzésfutam előtt
Előretekin­t Molnár Péter bízik benne,
ott lesz a jövő évi tokiói olimpián, és a legfényese­bb érmet nyeri a csapat
társaival
2018 Molnár (balról a második) legutóbb tavalyelőt­t versenyzet­t, nem csoda, ha ideges volt az edzésfutam előtt Előretekin­t Molnár Péter bízik benne, ott lesz a jövő évi tokiói olimpián, és a legfényese­bb érmet nyeri a csapat társaival

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary