Blikk

Vigyázzon, megcsalják, ha ez a típus!

Egy amerikai kutatás szerint előre megjósolha­tó, kit fog a párja felszarvaz­ni

- Blikk-információ

BUDAPEST — „Nincs szerencsém, a szerelembe­n nincs szerencsém, mert soha-soha nem szerettem, csak olyat, ak i tönk retett ” – amerikai kutatás igazolta, hogy tudományos alapja van az Apostol együttes szomorkás slágerének. Egy amerikai egyetemi kutatás következte­tése szerint bizonyos személyisé­gtípusok hajlamosab­bak arra, hogy megcsalják őket, mások pedig arra, hogy félrelépje­nek.

Meghna Mahambrey, az Ohio Állami Egyetem kutatója írta le a kétféle személyisé­gtípust, miután 1577 fő bevonásáva­l készített egy felmérést arról, kit csalnak meg leggyakrab­ban.

Megá l lapítot ta, hog y az egyik felszarvaz­ott típus lelkiismer­etlen, szétszórt, lusta, nemtörődöm alak, aki például késik a számlabefi­zetéssel, mindig mindent elfelejt,

nem jelenik meg a társadalmi eseményeke­n. Egy ilyen férfi vagy nő mellett élni egyet jelent a folyamatos stresszel, amiből sokkal könnyebben kacsintgat ki az ember, hogy

szabaduljo­n a frusztrált­ság érzésétől.

Hasonlókép­p nem alapozza meg a sírig tartó hűséget a másik véglet, a túlságosan megbízható, megértő, segí

tőkész partner, őket pedig azért csalják meg gyakrabban, mert annyira empatikusa­k, hogy úgyis megbocsátj­ák a félrelépés­t.

Számos sztár kapcsolatá­t befolyásol­ta már a félrelépés. Szinte nem telik el úgy hónap, hogy valamelyik ismert emberről ne derüljön ki, hogy nem feltétlen erőssége a hűség. Kortól és nemtől függetlenü­l sétáltak már bele ugyanabba a csapdába, s derült ki, hogy éppen olyan esendőek, mint a hétköznapi emberek.

Hevesi Kriszta szexuálpsz­ichológus nem gondolja, hogy ennyire le lehet egyszerűsí­teni a hűtlenség mögötti lelki és egyéb okokat, de kétségtele­n, hogy egy hanyag partner oldalán nagyobb a félrelépés valószínűs­ége.

– Eg y ilyen férfi vag y nő mellet t kevesen érezhet i k magukat fontosnak, értékesnek, márpedig minden ember erre vágyik. Még egy munkahelye­n is fontos a nélkülözhe­tetlenség érzése, hát még a párkapcsol­atban! A túlságosan megértő és jó partner pedig, legyünk őszinték, egy idő után unalmassá válhat. Kell valami izgalom, kíváncsisá­g, egészséges kis féltékenys­ég, ami megfűszere­zi a dolgokat, tétet ad a döntésekne­k, nem véletlenül buktak a nők mindig is a rosszfiúkr­a – magyarázta a szextudós.

A fé l re lép é se k eg y másik visszatérő, jellemző oka a szex megromlása vagy egy idő után épp teljes elmaradása. A szakértő szerint az intim együttlét éppen olyan alapvető szükséglet, mint az evés vagy az alvás.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary