Blikk

Az imposztorr­al tér vissza Benedek

- Sz.Z. J.

BUDAPEST — Beigazo - lódott, amiről június végén színházi forrásunkt­ól értesültün­k. Felfoghata­tlan gyásza ellenére Benedek Miklós (74) egy szerepet nem mondott viszsza, és január 21-én várhatóan közönség elé lép Spiró György Az imposztor című komédiáján­ak főszerepéb­en a József Attila Színházban. Mint ismeretes, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatla­nok Társulatán­ak örökös tagja a múlt év végén adta vissza szerepeit, hogy rákbetegsé­ggel küzdő fiát, Benedek Tibort (†47) támogassa, de az olimpiai bajnok vízilabdáz­ó és hajdani szövetségi kapitány két hónappal ezelőtt a csatát elvesztett­e.

– Miklóssal legutóbb fél éve beszéltem és annyira sokkolt, amikor a fia haláláról értesültem, hogy nem voltam képes arra, hogy fe l h ív ja m. O n n a n t udtam, hogy a Spiró-darabot vállalni fogja, hogy nem mondta vissza, de biztosat csak a minap tudtam, miután Nemcsák Károly igazgató beszélt vele – válaszolta kérdésünkr­e Bagó Bertalan (57), a darab rendezője.

– Mik lóssal korábban magam is fél éve beszéltem – sóhajtott nag yot Nemcsák Károly (63), a József Attila Színház igazgatója. – Amikor ez a tragédia történt, képtelen voltam rá, hog y Miklóst felhívjam. Tisztelve fájdalmát, azt gondolom a rendezővel egyetértés­ben, neki jót fog tenni, ha újra színpadra áll. Nagyon kényes a téma, és bár tudom, hogy a színészi hivatás ebből a szempontbó­l kegyetlen – nekem 25 éve az édesapám halála után kellett színpadra állnom Zalaegersz­egen – de mindannyia­n örülünk, hogy Miklós ezt a feladatot várja.

 ??  ??
 ??  ?? Számol vele
A József Attila Színházat vezető Nemcsák Károly (jobbra, mellette Bodrogi Gyula) visszavárj­a kollégáját
Számol vele A József Attila Színházat vezető Nemcsák Károly (jobbra, mellette Bodrogi Gyula) visszavárj­a kollégáját
 ??  ?? Gyász
A fiát gyászoló Benedek Miklós korábban lemondta a szerepeit, januárban állhat újra színpadra
Gyász A fiát gyászoló Benedek Miklós korábban lemondta a szerepeit, januárban állhat újra színpadra

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary