Blikk

23,9 milliárdos hátrányt is legyőzhet a Fradi

Idegenben kell legyőzni a skót sztár- csapatot a foci-BL mai selejtezőj­ében

- L. Cs. L. Cs.

GLASGOW — Nem kevesebb mint 67,6 millió eurós (23,9 milliárd Ft) különbsége­t kell a pályán eltüntetni­e a Ferencváro­snak a skót Celtic ellen a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőj­ének 2. fordulójáb­an (M4, 20.45). Van azonban miből erőt meríteniük a zöld-fehéreknek! Bár az 51-szeres bajnok skót klub keretének értékét 91,68 millió euróra (32,4 milliárd Ft) taksálják, szemben az FTC 24,05 millió eurós (8,5 milliárd Ft) állományáv­al, a gárda egykori kiválósága­i egyetérten­ek abban, a feladat nem lehetetlen.

Mi r iuta L á szló (51), az FTC korábbi 9-szeres válogatott támadója bízik benne, az egymeccses, zárt kapus párharc során volt klubja megismétli a román CFR Cluj bravúrját – a kolozsvári­ak a tavalyi kiírás 3. körében egy glasgow-i győzelemme­l ejtették ki a Celticet.

– A CFR tavaly kétszer is nyerni tudott ellenük, az idegenbeli BL-selejtezőn 4 -3ra és az Európa-liga csoportkör­ében ot t hon 2- 0 -ra. A Glasgow-ban kapott négy gól is mutatja, a védelmük sebezhető lehet, Tokmac és Boli komoly gondokat okozhat a skótoknak – monda lapunknak Miriuta, aki edzőként irányított­a korábban a kolozsvári­akat.

A Fradi 16 év vel ezelőtt

Djurgarden­t

játékkal ver

a BL-ben megmutatta má r, kép e s nyerni Skóciában: 2004ben az UEFA-kupa csoporköré­ben a Hearts vendégekén­t győzött 1-0ra Rósa Dénes (43) találatáva­l.

– Szeretném, ha gól nélkül le tudnák hozni a mérkőzést, úgy érzem, hogy döntetlen és hosszabbít­ás lesz, és természete­sen abban bízok, hogy a Ferencváro­s jut tovább – mondta a DIGI Sportnak Rósa, aki a Hibernians színeiben a Celtic ellen is játszott. Számított arra, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány újoncként meghívja a törökök és az oroszok elleni jövő heti Nemzetek Ligája-mérkőzések­re?

– Meglepetés­ként ért a meghívás, hiszen még az U21-es korcsoport­hoz tartozom, de természete­sen nagyon örültem. Éppen edzésre készültünk, amikor megkaptam a jó hírt, vezetőedző­nk, Bernd Storck jegyezte meg, hogy k lubt á r sa m m a l, K a l m á r Zsolttal mehetünk együtt is. Mit gondol, az elmúlt hetekben nyújtott dunaszerda­helyi teljesítmé­nyével szolgált rá a meghívóra?

– Jól kezdtük az idényt, eredményes­ek voltunk, így több figyelem hárul a csapatra, és úgy érzem, én is megfelelő teljesítmé­nyt nyújtottam. Persze az is tény, hogy nehéz a dolga most a kapitányna­k, hiszen többen nincsenek játékban, vagy esetleg nincs csapatuk.

– Egyelőre kizárólag a csütörtöki Európa-liga-selejtezőn­kre koncentrál­ok, aztán készülhetü­nk a törökök ellen. Az biztos, hogy harcos csapatot fogunk alkotni Törökorszá­gban, és megpróbálj­uk a lehető legjobb eredményt elérni. Bármekkora szerepet szán nekem a kapitány, készen állok rá.

 ??  ?? Főpróba A Fradi az előző körben
a svéd
meggyőző
te 2-0-ra
Mire számít a jövő csütörtöki, Törökorszá­g elleni fellépésen?
Főpróba A Fradi az előző körben a svéd meggyőző te 2-0-ra Mire számít a jövő csütörtöki, Törökorszá­g elleni fellépésen?
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Példa
Miriuta a CFR példáját említette, tavaly 4-3-ra nyert Glasgow-ban
Példa Miriuta a CFR példáját említette, tavaly 4-3-ra nyert Glasgow-ban
 ??  ?? Emlék
Rósa góljával 2004-ben már nyert a Fradi Skóciában, akkor a Hearts ellen
Emlék Rósa góljával 2004-ben már nyert a Fradi Skóciában, akkor a Hearts ellen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary