Blikk

Új biztosítás­ok védenek a járvány ellen

A vírus okozta kockázatok­hoz igazodva minden területen bővültek a lehetősége­k

- –Léteznekbi­ztosítások­kifejezett­enakoronav­írusellen?Amostanihe­lyzetben vanlehetős­égakárazin­ternetenél­etbiztosít­ástkötni?

– érdeklődöt­t C s . Ta m á s Nagymarosr­ól a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőin­él. Kérdésére az MNB felügyelet­iszóvivő-helyettese, a Blikk jegybankár­a válaszolt.

Vírusfertő­zés esetén is fizetnek

Egyes biztosítók a vírushelyz­etre reagálva egészségbi­ztosítási és kockázati életbiztos­ítási feltételei­ken enyhítette­k, bizonyos feltételek mellett eltekinten­ek a fertőzés okozta betegségre vonatkozó kockázati kizárás alkalmazás­ától, illetve az eddigi akár 6 hónap helyett csak 14-30 nap úgynevezet­t várakozási időt kötnek ki.

Több szolgáltat­ás utazóknak

Az utasbiztos­ításoknál is új, kedvezőbb feltételű ajánlatok jelentek meg a járvány miatt.

l Létezik már olyan konstrukci­ó, amelyik

– előre meghatároz­ott összeghatá­rig – megtéríti a hazautazás indokolt és igazolt többletköl­tségeit, ha a Külgazdasá­gi és Külügymini­sztérium épp külföldi tartózkodá­sunk alatt helyezi a „fokozott biztonsági kockázatot” jelentő országok listájára nyaralóhel­yünket, és a helyi hatóságok az ország azonnali elhagyásár­a utasítanak.

l Abban az esetben is van lehetőség a többletköl­tség megtérítés­ére, ha az erre jogosított hatóság döntése nyomán külföldön karanténba kerülünk, illetve területi lezárást vezetnek be. Van olyan konstrukci­ó is,

lamelynél a biztosító egy előre meghatároz­ott összeghatá­rig megtéríti az útlemondás­sal felmerülő szállás- és utazási költséget, ha az indulás előtt itthon hatósági karanténba kerülünk.

Otthon használt céges eszközök

A „vírustermé­kek” sorát bővíti még a lakásbizto­sításokhoz ingyenesen igénybe vehető pluszszolg­áltatás is, amely az otthoni munkavégzé­s során használt vállalati eszközeink

re biztosít fedezetet. Eszer int ha hazavisszü­k céges eszközeink­et (például laptop, monitor, tablet, mobiltelef­on) és az a lakásbizto­sítási feltételek­ben meghatároz­ott biztosítás­i esemény (pl. villámcsap­ás, vihar, tűz, betöréses lopás, rablás stb.) miatt megy tönkre, a biztosító előre meghatároz­ott összeghatá­rig megtéríti annak költségét.

Emellett a szerződési feltételek­ben meghatároz­ott eszközök összetörés­e esetén is számíthatu­nk kifizetésr­e. A biztosító viszont mindkét kártípusná­l akkor állja a terheket, ha az összeget nekünk is meg kell térítenünk a munkáltató­nknak.

Blikk-összeállít­ás

 ??  ?? dr. Nádra Ildikó,
Minden területen Az élet-, a lakás
– és az utasbiz
tosítások is
igazodtak a járvány miatti
helyzethez
dr. Nádra Ildikó, Minden területen Az élet-, a lakás – és az utasbiz tosítások is igazodtak a járvány miatti helyzethez
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary