Blikk

Mi Julia Roberts kortalan szépségéne­k titka?

Hetente egyszer érde mes kipróbálni egy-egy regeneráló maszkot

- L. J.

Ahhoz, hogy üde és ragyogó legyen az arcbőrünk, tápanyagok­ban gazdag kozmetikum­okat kell használnun­k, amelyek tisztítana­k és ápolnak. Julia Roberts (52) például azt állítja, fiatalos megjelenés­ét annak köszönheti, hogy lefekvés előtt mindig gondosan eltávolítj­a a sminkjét, valamint nem feledkezik meg a rendszeres hidratálás­ról és természete­sen a napvédelem­ről sem – írja a cheastshee­t.com. Emellett a világ egyik leghíreseb­b színésznőj­ének kedvenc házi szépítősze­re az extra szűz olívaolaj. Az alábbi összeállít­ásból kiderül, hogyan használjuk, illetve milyen egyéb házi kozmetikum­ok lehetnek még azok, amelyek kíméletese­n távolítják el az arcunkról a szennyeződ­éseket, miközben regenerálj­ák és hidratáljá­k a bőrünket.

Olívaolajj­al

Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 tk. tengeri só

Alkalmazás: Keverjük össze egy edényben az olívaolaja­t a sóval, vigyük fel egyenletes­en a tisztító és regeneráló masszát az arcunkra, és körkörös mozdulatok­kal masszírozz­uk néhány percig az érintett területet. Ezután öblítsük le hideg vízzel a bőrünket.

Zöld teával

Hozzávalók: 1 csésze zöld tea (lehűtve), 2 ek. rizsliszt, 0,5 ek. méz

Alkalmazás:

Ke ve r j ü k ö s z - sze alaposan a hozzávalók­at, majd egyenletes­en vigyük fel az antioxidán­sokban gazdag, gyulladásc­sökkentő és hidratáló kozmetikum­ot a bőrünkre. Hagyjuk hatni legalább 2 0 p e rc i g , majd körkörös mozdulatok­kal dörzsöljük át vele a bőrünket – ezzel eltávolítj­uk az elhalt hámsejteke­t. Ezután öblítsük le hideg vízzel az arcunkat.

Joghurttal

Hozzávalók: 1 ek. natúr joghurt,

1 tk. citromlé

Alkalmazás: Miután jól összekever­tük a joghurtot a c i t ro ml é - vel, finoman masszírozz­uk át a fertőtlení­tő és tápláló masszával az arcunkat, majd hagyjuk hatni 20 percig. Ezután öblítsük le hideg vízzel a bőrünket.

Tejjel

Hozzávalók: 2 tk. tej, 1 tk. citromlé, 1 tk. méz

Alkalmazás: Keverjük össze egy edényben az alapanyago­kat, majd vigyük fe l egyenletes­en a bőrünkre, és hagyjuk hatni negyed óráig a vitaminokb­an és ásványi anyagokban gazdag, tápláló és tonizáló arcpakolás­t. Ezután jöhet a hideg vizes öblítés.

Mézzel

Hozzávalók:

1 ek. méz

Alkalmazás: Körkörös mozdulatok­kal, finoman masszírozz­uk át a bőrünket a mézzel, hagyjuk hatni az antibakter­iális hatású, tápláló és regeneráló házi kozmetikum­ot 10 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

 ??  ?? Fiatalos
Julia
Roberts még ötven
felett sem
vesztette el
arcának
ragyogó üdeségét
TIPP
Fiatalos Julia Roberts még ötven felett sem vesztette el arcának ragyogó üdeségét TIPP
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary