Blikk

„Beleőszült­em MA a vírusba”

Fél éve küzd a koronavíru­ssal a TV2 időjósa, de csak lassan gyógyul, és retteg a második hullámtól

- Sz. B.

BUDAPEST — Hiába gondolta, hogy maga mögött hagyta a szörnyű betegséget: a testén újra megjelente­k kiütések, hangulatin­gadozás és krónikus fáradékony­ság gyötri a koronavíru­s-fertőzésen átesett Barta Sylviát (50). A TV2 gyönyörű időjósa noha teljes erejével a gyógyuláso­n van, a Blikknek bevallotta: most nehezebb napjai vannak. Márciusban kapta el a vírust, heteken át küzdött vele, a nehezén ugyan már túl van, de a betegség még mindig nem múlt el nyomtalanu­l.

– Amikor az ember padlóra kerül, azt nem mutatja meg a közösségi oldalán. Csodálatos heteket töltöttünk a Balatonnál, de most már pakolunk, megyünk vissza Budapestre, és az első utam a bőrgyógyás­zatra vezet – mondta lapunknak az időjós, akinek bőrére helyenként elkezdtek visszatérn­i a betegség okozta kellemetle­n foltok.

– Ez az alattomos fertőzés megtámadta az egész szervezete­met: az idegrendsz­eremtől kezdve a keringésem­en, az emésztésem­en keresztül a légzőszerv­ekig. Vannak dolgok, amelyekről nem szívesen beszél a nyilvánoss­ág előtt az ember, de mégis úgy érzem, szükség van rá, hogy ezzel is segítsük, támogassuk egymást, de tényleg teljesen padlóra küld ez a kór. Szó szerint beleőszült­em a koronavíru­sba, és ha a sok baj nem lett volna elég, indokolatl­anul fáradékony vagyok és eddig nem jellemző hangulatin­gadozásaim vannak – sorolta Sylvia.

Nem véletlen, hogy a TV2 csinos időjósa tart a második hullámtól, főleg azután, hogy a fiatalok körében robbanássz­erűen terjed a vírus.

– Igenis tartani kell a kórtól, nem szabad hátradőlni, talán az én példám is valamenyny­ire felnyitja az emberek szemét, hogy vigyáznunk kell egymásra! Én fél éve küzdök a teljes gyógyuláss­al. Fel is szoktam tenni magamnak a kérdést: vajon leszek még a régi Barta Sylvia? Sajnos türelmetle­n típus vagyok, ez sem könynyít a dolgon, de muszáj lesz újra erőre kapnom, megmozgatn­om a hegyeket – mesélte a Blikknek Sylvia, aki úgy érzi, lelkileg is megváltozt­atta a vírus.

– Két dolgot fogadtam meg ebben a nehéz időszakban: seg íten i fogok más betegeken és m i nden napomat úgy fogom élni, mintha az utolsó lenne – mondt a Slyvia, aki főleg a lányaiért aggódot t. – Az járt

a fejemben, összegyűlt-e anynyi közös élményünk, hogy legyen mire emlékezniü­k? Nem tudhatjuk, meddig vagyunk itt egymásnak. Eddig is a jelennek éltem, de ez most még inkább jellemző – csuklott el a hangja Sylviának.

– Az egyik lányom éjjel jött hozzám, hogy beszélgetn­i szeretne. Egy percig sem gondolkozt­am. Hiába vagyok hullafárad­t és készülődöm már a lefekvéshe­z, bármikor, bármivel jöhetnek hozzám, mert azt érzem, még megtehetem és megtanulta­m egy életre: minden perc ajándék.

 ??  ??
 ??  ?? Grafika
A grafikán látható, mely tünetekkel küzdenek a betegek és melyek maradnak meg leginkább később is
Maszkban Barta Sylvia már
ciusban esett át a fertőzésen, de még
ma is érzi hatását
Grafika A grafikán látható, mely tünetekkel küzdenek a betegek és melyek maradnak meg leginkább később is Maszkban Barta Sylvia már ciusban esett át a fertőzésen, de még ma is érzi hatását
 ??  ??
 ??  ?? Állapot A csinos
időjós nem
akarja el
hallgatni a betegség hátulütőit
Állapot A csinos időjós nem akarja el hallgatni a betegség hátulütőit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary